Actualitate

Ninsori, viscol și ger în următoarele zile. Vor fi și nopți cu -15 grade la Buzău!

Județul Buzău se află sub avertizare cod galben de viscol până diseară la ora 20.00. Pentru moment, meteorologii nu au prelungit avertizarea, deși viscolul nu se potolește. Cel puțin până miercuri, vântul va avea intensificări care pot pune în continuare probleme pe unele drumuri din județ, mai ales că sunt prognozate și ninsori slabe. Potrivit meteorologului de serviciu de la ANM, Meda Andrei, vântului se va mai potoli abia de joi.

”Astăzi, mâine și chiar și poimâine, adică până la jumătatea săptămânii, în zona județelor Vrancea și Buzău vor fi ninsori slabe cantitativ, iar astăzi și mâine viteze ale vântului în general în jurul a 12 m/s ceea ce înseamnă  40 – 45 de km/h. Viteze ceva mai mari s-ar putea înregistra pe parcursul zilei de miercuri, atunci când temporar s-ar putea să depășească 50 de km/h, iar această intensificare de vânt să fie asociată cu ninsoare, dar ninsoare foarte slabă, din materialele care dispunem.  Începând din data de 9 februarie se ameliorează situația și doar izolat vor mai fi fulguieli și nici vântul nu va mai avea intensificări atât de mari”, a declarat Meda Andrei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Pe de altă parte, în zilele următoare va fi tot mai frig. ANM a emis o informare de ger pentru toată țara, valabilă până pe 10 februarie. În Buzău, cel mai frig va fi spre sfârșitul săptămânii, când mercurul ar putea să scadă în termometre până în dreptul valorii de -15 grade.

”Temperatura aerului va fi în scădere. Mâine și poimâine vor fi temperaturi maxime în general între -2 și 1 grad în județul Buzău. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi negative, care să coboare sub -7°, putând atinge chiar sub -10º și chiar undeva în jur la -13 și chiar -15° în cele mai reci nopți, adică în cursul nopții de joi spre vineri și vineri spre sâmbătă”, a mai spus meteorologul Meda Andrei.