Actualitate

Ninsorile nu ne mai prind nepregătiți! Firmele de deszăpezire, verificate la solicitarea Prefecturii

Cu un pas înaintea ninsorilor! Asta își propune prefectul Daniel Țiclea care a cerut verificarea la sânge a tuturor firmelor care trebuie să intervină pentru deszăpezirea drumurilor județene și naționale. În acest sens, prefectul Buzăului a cerut constituirea unei comisii mixte de verificare a capabilității de intervenție pentru gestionarea eventualelor  situații de urgență în iarna 2023-2024.      

Concret, este vorba despre o echipă de control din care fac parte specialiști din cadrul Instituției Prefectului, polițiști, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, de la Consiliul Județean și S.D.N. Buzău.          

Din comisiile mixte care și-au început activitatea în data de 4 decembrie 2023 fac parte specialiști din cadrul Instituției Prefectului, polițiști, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, de la Consiliul Județean și S.D.N. Buzău.

”În teren, comisiile constituite verifică existența stocurilor  de material antiderapant și de carburanți, a utilajelor cu care administratorii drumurilor de interes național și județean vor interveni în perioada sezonului 2023-2024, la nivelul Secției Drumuri Naționale Buzău și Consiliului Județean Buzău. Utilajele sunt verificate potrivit contractelor încheiate și anume  numărul și tipul utilajelor, precum și funcționalitatea acestora”, informează Prefectura Buzău .

Astăzi a fost prima zi de control. Specialiștii au au controlat districtele Buzău, Mărăcineni și Râmnicu Sărat, din subordinea Secției Drumuri Naționale, fără a fi identificate probleme. 

”Toate utilajele verificate sunt funcționale, au deservenți, în punctele de lucru există stocuri de materiale antiderapante care să fie folosite la deszăpezire”, mai anunță reprezentanții Prefecturii Buzău.

Controalele continuă în decursul zilei de marți la responsabilii care au în sarcină deszăpezirea drumurilor județene, iar raportul final al acțiunilor de verificare va fi prezentat prefectului județului până la data de 18 decembrie 2023.