Actualitate

NOI AVERTIZĂRI DE LA METEOROLOGI! Cum va fi vremea de luni

După un final de săptămână călduros, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius, vremea se schimbă din nou. Meteorologii au emis deja un cod galben de vreme rece, cu ploi și ninsori, valabil până miercuri.

Săptămâna viitoare începe cu ploi și ninsori în aproape toată țara, inclusiv în județul Buzău. Meteorologii au emis un cod galben ce va fi valabil de pe 15 martie, ora 14.00 și până pe 17 martie, ora 20.00.

”În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp.

Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.
La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea”.