Actualitate

Noi bani europeni din PNRR ajung în Buzău. Care sunt localitățile norocoase

Ministerul Dezvoltării anunță, astăzi, semnarea a 175 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt 132 de unități administrativ-teritoriale ca primesc bani pentru proiecte diverse, printre care și localități din Buzău.

”Anul 2023 a început cu vești bune pentru locuitorii comunelor buzoiene Cochirleanca și Vadu Pașii, localități care au primit o nouă tranșă de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Noile contracte de finanțare au fost încheiate între reprezentanții autorităților locale ale celor două comune, primarii liberali Nicolae Stancu și Gheorghe Firon și Ministerul Dezvoltării.

Comuna Cochirleanca va beneficia de înființarea unei platforme servicii digitale, proiect cu valoare totală de 468,641.04 lei, și de un sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, investiție cu o valoare totală de 828,753.49 lei. Cele două investiții vor spori gradul de securitate și siguranță a cetățenilor și a bunurilor acestora pe teritoriul comunei.

În comuna Vadu Pașii se va investi, de asemenea într-un sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, proiect cu o valoare totală de 1,379,807.63 lei.

Până în prezent, prin cele trei componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență, Guvernul condus de liberalul Nicolae Ionel Ciucă a semnat 2.424 de contracte de finanțare, cu o valoare totală de 18.812.063.283,19 lei”, transmite, într-un comunicat, PNL Buzău.

În același timp, potrivit listei investițiilor aprobate făcută publică de Ministerul Dezvoltării, bani din aceeași componentă a PNRR ajung și în comuna Pietroasele. Este vorba despre un proiect de aproape 850 de mii de lei, pentru care comuna primește o finanțare europeană de circa 713 mii de lei. Banii vor fi investiți pentru realizarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public.