Actualitate

Noi fonduri pentru refacerea drumurilor, podurilor și podețelor distruse de ape. 25 de comune primesc bani din Fondul de intervenție al Guvernului

sursa: facebook
sursa: facebook

Comunele din Buzău, grav afectate de ploile și inundațiile din această vară, primesc bani pentru a remedia măcar o parte din problemele create de puhoaie. În ședința de Guvern de vineri după amiază se va afla un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale. Este vorba despre o sumă totală de 371 000 000 lei, ce va fi împărțită comunelor din 22 de județe. Pe listă se află și localități din Buzău.

În total, județului Buzău ar urma să-i fie alocată suma de 14 183 000 lei. Sunt bani care ar urma să ajungă la Consiliul Județean, pentru refacerea unor drumuri județene, dar și la 25 de comune.

Potrivit listei cu sumele exacte prevăzute pentru fiecare localitate în parte, listă publicată de știripesurse.ro, pentru drumurile județene este prevăzută suma de aproape 5,5 mil. lei. Cu acești bani ar urma să fie rezolvate probleme critice din județ, multe dintre ele fiind identificate în zona de munte. Două astfel de puncte sunt situate pe DJ 203 K, la Bâsca Rozilei, dar și la Gura Teghii. Aici, pe porțiuni de câțiva zeci de metri, drumul trebuie consolidat pentru că este amenințat de ample alunecări de teren.

Sume importante de bani vor fi alocate și autorităților locale pentru refacerea unor poduri și podețe distruse de ape, a unor drumuri comunale sau sătești măturate de furia apelor. Cea mai mare sumă, de 1,133 mil. lei, este prevăzută pentru comuna Lopătari, în timp ce la polul opus se situează Blăjani,cu 24 000 lei.