SPORT

NOTĂ INTERNĂ LA SCM BUZĂU: MAI STAŢI O LUNĂ ACASĂ!

După ce a ţinut să „infirme categoric” că ar avea în plan desfiinţarea echipei de fotbal seniori, prin intermediul unui comunicat în notă latino-telenovelistică, directorul SCM Buzău, Ion Cazan a vrut să arate, o dată în plus, grija pe care o acordă acestei secţii pe care, nu-i aşa, nu are în intenţie de a o trage pe linie moartă. Cum ar putea fi interpretată, astfel, o „notă internă” prin care fotbaliştilor li se aduce la cunoştinţă că vor mai sta o lună acasă, iunie, asta însemnând reluarea antrenamentelor chiar pe 1 sau imediat după 1 iulie? Adică cu aproape o lună şi jumătate înaintea startului noului sezon şi după 4 luni de inactivitate aproape totală! Deci, şi pentru cel mai puţin cunoscător al fenomenului, iar Cazan nu s-a ferit să recunoască asta niciodată, acest lucru este absurd, cel puţin pentru o echipă cu oarecare pretenţii în viitorul campionat. Şi care jucători? O situaţie de care, spun sursele noastre, directorul Ion Cazan va fi foarte preocupat în zilele următoare.

Explicaţia amânării reluării antrenamentelor este simplă. Cazan, care şi-a încasat integral drepturile salariale pe perioada stării de urgenţă, având zilnic de aerisit spaţiile de la club şi de şters praful, a gândit că mai face ceva economii în plus cu salariile fotbaliştilor pentru încă o lună. O tactică pe care a încercat-o şi la echipa de handbal feminin, dar cu Ovidiu Mihăilă nu i-a mers. Aceleaşi surse spun că antrenorul care pregăteşte o participare într-o cupă europeană a făcut o adevărată criză de nervi când a auzit şi a ameninţat pe loc cu demisia! Revenite la antrenamente de la 1 iunie, chiar şi într-o formulă restrânsă, fetele îşi vor încasa salariile pe luna iunie.

Activitate tot mai puţină

Pus pe tăieri de salarii în rândul sportivilor, cu secţii desfiinţate sau ciuntite, Ion Cazan începe să-şi justifice tot mai puţin imensul salariu, pe care îl cumulează cu o pensie de fost cadru militar. La fel şi băieţii pe care îi ţine prin preajmă, băieţi cu salarii la fel de mari şi cu atribuţii din ce în ce mai puţine. Dar, despre asta, cu un alt prilej. La final, două întrebari:

1.Va avea drept de promovare în Liga 1 echipa de fotbal şi dacă da, care va fi strategia?
2.Care a fost bugetul exact al clubului în 2019 şi cum au fost repartizaţi exact banii pe secţii?