SĂNĂTATE Social

Nou născut, infectat cu coronavirus. A fost transferat cu mama lui, la București

O tânără împreună cu bebelușul ei de nici o lună au fost diagnosticați cu coronavirus. Este vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani, din Rîmnicelu, care se afla internată într-unul dintre modulele izolatoare de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean împreună cu copilul ei.

Bebelușul născut în urmă cu doar 29 de zile a început să prezinte simptome specifice coronavirusului așa că a fost izolat împreună cu mama sa în modulul respectiv. Testele efectuate au arătat că atât mama cât și bebelușul au contractat virusul așa că cei doi au fost transferați la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

În ultimele 24 de ore, la Buzău au fost confirmate, în total, 11 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 123.

Din cele 11 cazuri noi , 7 sunt cadre medicale de la Spitalul Județean Buzău, mama de 19 ani și bebelușul ei și încă doi buzoieni care au prezentat semne de boală și au mers la spital, fiind confirmați pozitiv după testare. Primul este un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Buzău, pacient cronic.

Cel de-al doilea caz este o tânără în vârstă de 21 de ani, din județul Buzău, izolată la Secția de Boli Infecțioase. Ultimii doi pacienți au fost internați la Spitalul Rm Sărat.