Actualitate

Noul teatru municipal, în linie dreaptă. Cine va fi director, unde va funcționa

Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică propunerea de înființare a unui teatru municipal. Proiectul a fost publicat pe site-ul municipalității, vineri, iar până pe 17 mai sunt așteptate propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare.

Municipalitatea și-a propus ca teatrul municipal să se înființeze imediat după ce proiectul va fi adoptat în plenul Consiliului Local Municipal. Noua instituție va funcționa sub titulatura Teatrul Municipal „V. Maximilian” Buzău, va fi instituție publică, cu personalitate juridică, subordonată Consiliului Local Municipal.

Sediul teatrului municipal va fi la Vila Albatros unde funcționează și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman.

În ceea ce privește managementul, acesta va fi asigurat de un manager ”desemnat pe baza unui concurs de proiecte de management, organizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare și de un Director artistic care coordonează direcția artistică a instituției.”

Până la ocuparea prin concurs a postului de manager, dar nu mai târziu de 6 luni de la înființare, teatrul municipal va fi condus de un interimar desemnat prin dispoziție a primarului. Constantin Toma a anunțat deja, în week-end, intenția sa de a-l numi la conducerea noului teatru pe regizorul Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău. De altfel, trupa noii instituții de la Buzău va fi formată din actori români și basarabeni, a anunțat primarul Constantin Toma, în week-end, la Chișinău, potrivit Radio Chișinău.

Organigrama noului teatru de la Buzău, care va avea trupă și repertoriu propriu, prevede 35 de posturi.