Actualitate

Numărul mare al îmbolnăvirilor cu coronavirus impune noi restricții pentru pensionari! Vești comunicate de Casa de Pensii

Aglomerația trebuie evitată, fiind un mediu ce favorizează transmiterea virusului SARS-CoV-2, motiv pentru care conducerea Casei de Pensii Buzău vine cu o serie de recomandări pentru buzoienii care au diverse lucruri de rezolvat la sediul instituției. Mai exact, pensionarii și asigurații sunt îndrumați să folosească mai mult canalele de comunicare online și să evite deplasările la ghișeele Casei de Pensii.

„Menționăm faptul că, potrivit sistemului electronic de monitorizare și ordonare a solicitanților care se adresează ghișeelor din sala de relații cu publicul, în lunile august și septembrie a acestui an, au fost acordate servicii publice unui număr total de 14.073 de solicitanți. Având în vedere situația epidemiologică actuală, numărul mare de persoane care s-au adresat instituției noastre poate agrava răspândirea Covid -19, atât în rândul solicitaților cât și al salariaților instituției, situație care trebuie evitată, în contextul aplicării prevederilor Hotărârii Comitetului National pentru Situații de Urgență nr.50/26.07.2021”, se arată într-un comunicat al Casei de Pensii.

În acest acest context, conducerea instituției când ar fi bine să vină la ghișee și când ar putea obține informațiile dorite la telefon sau prin mediul online.

„Prezentarea la sediul instituției să se efectueze doar în situațiile absolut necesare, precum depunerea dosarului de pensie, a ajutorului de deces sau a ridicării biletului de tratament balnear, limitandu-se pe cât posibil prezența la ghișee sau audiențe pentru obținerea de informații generale cu privire la modificările legislative aduse sistemului public de pensii. Celelalte categorii de informații sau cereri se pot adresa în scris (prin e-mail, la adresa buzau.cjpNcnpp.ro, prin fax-ul nr. 0238/721047, prin serviciul poștal la adresa Aleea lndustriei, nr.1, Buzău) sau telefonic, la nr. 0238/724041 (doar pentru informații cu caracter general referitoare la sistemul public de pensii). De asemenea, informații despre activitatea instituției, documentele necesare a fi prezentate cu ocazia întocmirii anumitor tipuri de solicitări, formulare tipizate, proceduri de lucru, etc, pot fi regăsite si pe site-ul instituției, www.cjpbuzau.ro”, se arată în comunicatul emis de Casa de Pensii.

În cazul prezentării la sediu Casei de Pensii, beneficiarii sunt îndrumați să folosească dezinfectanții puși la dispoziție de instituție, în holul de acces, în sala de relații publice, precum și să poarte masca de protecție.