Actualitate

O naștere ca în filme, la Buzău. Momentul pe care nimeni nu-l va uita vreodată!

Un apel la 112 prin care era anunțat că unei femei i-a venit sorocul să nască și are nevoie de salvare să ajungă la spital a adus o misiune cu totul neașteptată pentru un echipaj SMURD din Buzău. Cei 3 membri ai echipajului care au plecat la intervenție nu s-au așteptat nici o clipă la finalul la care s-a ajuns. Primele semne că urma o misiune diferită de altele au venit în momentul în care au aflat unde locuiește viitoarea mămică: într-o zonă greu accesibilă, mai exact la Plaiu Nucului.

Cum contracțiile erau puternice, femeia a fost preluată de o mașină particulară, care a pornit în întâmpinarea salvării, în vreme ce ambulanța a mers pe drumul dificil, în încercarea de a scurta timpul de așteptare. O oră a durat drumul anevoios parcurs cu ambulanța pe un drum denivelat, timp în care salvatorii au ținut legătura telefonic cu viitoarea mămică. Până la Beceni, punctul în care s-au întâlnit salvatorii cu femeia însărcinată, echipajul SMURD a mers aproape orbește din cauza ceții, care făcea ca vizibilitatea să fie redusă la doar câțiva metri. Nici întunericul nu i-a ajutat prea mult și nici poziția geografică a drumului.

„Femeia se afla într-o localitate destul de izolată, Plaiu Nucului, în zona Munților Buzăului. Drumul nu era deloc ușor, fiind o zonă montană, dificil de parcurs, chiar și la pas. Timpul era prețios și trebuia folosit la maximum, atât pentru siguranța pacientei, cât și pentru micuțul nerăbdător să își cunoască mămica și frațiorii mai mari de acasă. Pentru a câștiga timp, au stabilit să se întâlnească pe traseu cu ambulanța SMURD din Beceni”, au transmis reprezentanții IGSU pe pagina de Facebook

Cei trei au preluat femeia și a urmat o cursă contracronometru! Emoțiile erau mari pentru toți, mai ales că bebelușul dădea semne că vrea să vină pe lume înainte ca salvarea să ajungă la spital. Situația a fost complicată, mai ales că bebelușul avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului și exista posibilitatea să se sufoce în timpul nașterii.

Ionuț, Răzvan și Manuel sunt numele pe care mămica nu le va uita niciodată, deoarece sunt persoanele care au făcut posibilă nașterea fiului ei. În ajutorul lor a venit și un asistent coordonator de la Serviciul Județean de Ambulanță, care a ținut legătura cu personalul SMURD telefonic, oferind informații prețioase. Copilul a venit pe lume, stârnind în cei trei salvatori cea mai intensă senzație trăită în întreaga carieră.

„Erau extrem de emoționați! Toți! Bebelușul avea cordonul ombilical în jurul gâtului, situația devenea si mai complicată.Au luat imediat legătura cu dispeceratul, acolo se afla Doinița Ralea, asistent coordonator la SAJ. Doinița i-a ghidat de la distanță, iar coordonarea și lucrul în echipă au dat rezultate. Cu brațele tremurânde, Ionuț l-a susținut pe micuț, iar Răzvan și Manuel au reușit îndepărtarea cordonului ombilical care putea pune în pericol viața bebelușului”, au transmis reprezentanții IGSU pe pagina de Facebook

Starea bună de sănătate a nou-născutului a fost confirmată ulterior și de primul său scâncet, așteptat cu emoție de toată lumea. La scurt timp după naștere, bebelușul a fost preluat împreună cu mamă de un echipaj SAJ și duși în siguranță la spital.

„A fost un moment extrem de emoționant, vă dați seama! Bebelușul în primă fază avea cordonul după gât, dar Dumnezeu ne-a întărit, ne-a ajutat și am dus la bun sfârșit nașterea. Când a început să plângă a fost o explozie de bucurie și la noi dar și la Dispeceratul ISU Buzău”, declară pentru Șansa News.ro plutonier Ionuț Udatu.

Plutonier Ionuț Udatu