Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

O NOUĂ EXPLOZIE DE ÎMBOLNĂVIRI COVID-19. Crește numărul cazurilor noi dar și al deceselor

Un nou val de cazuri COVID-19. În doar 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 92 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Este vorba despre persoane de toate vârstele, de la 10 până la 85 de ani. 14 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar alți 11 buzoieni au fost confirmați cu COVID-19 în spitale din alte județe. Nu crește doar numărul cazurilor noi, ci și cel al deceselor. Alți 5 buzoieni depistați cu infecție cu SARS-CoV-2 și-au pierdut viața.

  • -DECES 176: pacient în vârstă de 75 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă, starea de sănătate agravându-se progresiv și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, adenom de prostată, ulcer duodenal operat, insuficiență renală cronică.
  • -DECES 177: pacientă în vârstă de 70 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și internată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală cronică, hipertensiune, cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă congestivă, hepatita, diverticuloza intestinului, obezitate.
  • -DECES 178: pacient dializat în vârstă de 68 de ani este testat conform metodologiei și confirmat cu SARS CoV-2. Ulterior este transferat la Spitalul Râmnicu Sărat pentru tratament specific. Starea de sănătate se agravează rapid  și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală cronică, diabet, gută, esofagita.
  • -DECES 179: pacientă în vârstă de 55 de ani cu simptomatologie respiratorie severă este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și internată pe Secția de Pneumologie a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială.
  • -DECES 180: pacient în vârstă de 39 de ani se prezintă la UPU a SJU
  • Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe Secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: sindrom Down.

Județul Buzău a ajuns la  un total de 6806 cazuri COVID-19. 5424 persoane au fost declarate vindecate iar numărul celor care au decedat este de 180.