Noul an școlar aduce în atenția profesorilor de biologie și științe un proiect inedit. Totul se întâmplă la Bisoca, acolo unde Asociația Zestre Bisoceană a creat un spațiu de studiu în aer liber care poate fi accesat de toți cei care vor să desfășoare ore în natură. Proiectul se numește ”Știința în natură” și este finanțat de Fundația Comunitară Buzău prin Fondul Științescu Buzău.
”Aici vor beneficia de 10 instalații special create pentru a descoperi natura și mediul înconjurător precum păsările, insectele, norii, plantele medicinale. De asemenea, prin materialele create sub forma fișelor de lucru, descoperirea și învățarea noilor informații va fi mai ușoară. De asemenea, membrii asociației și voluntarii pot organiza, în funcție de disponibilitatea acestora, ateliere specifice menite să atragă copiii și să îi motiveze în descoperirea mediului înconjurător”, spun inițiatorii proiectului.
Practic, cei care vor intra în proiect și vor merge la Bisoca vor găsit acolo o grădina interactivă, în curtea hub-ului țărănesc Asociația Zestrea Bisoceană, de care se vor putea bucura în timp ce vor învăța lucruri despre mediul înconjurător.
„Cu fiecare proiect pe care îl implementăm, spațiul Zestrea Bisoceană devine un adevărat hub în care copiii și adulții pot veni să petreacă câteva ore descoperind și învățând despre patrimoniul și natură. Fundația Comunitară Buzău ne-a acordat încrederea pentru a aduce la viață proiectul „Știința în grădină” de care se vor bucura de acum înainte foarte mulți elevi, profesori, dar și vizitatori ai hub-ului. Începând cu începutul acestui an școlar așteptăm profesorii și învățătorii din județul Buzău să desfășoare ore de științe în aer liber, folosind instalațiile și materialele pe care le punem la dispoziție. ” spune Aura Cășaru-Petre, coordonatoarea Asociației Zestrea Bisoceană.
Hub-ul țărănesc Zestrea Bisoceană este un proiect al Asociației Zestrea Bisoceană fondată în anul 2016 de către trei surori din Bisoca. Născute în Bisoca, cele trei surori din familia Cășaru au studiat medicină veterinară, matematică și farmacie. Studiile și experiența le-au legat însă mereu de meșteșugurile, etnografia și folclorul local. Hub-ul este locul în care se întâlnesc păstrătorii de tradiții din zona Bisoca cu iubitorii satului românesc și unde poți admira expoziția „Viața țăranului muntean” – o expoziție ce a strâns într-un singur spațiu și sub un singur concept obiecte de artă țărănească ale sătenilor și poveștile lor
Adaugă comentarii