Actualitate

Permisul de conducere, greu de obținut. Mii de tineri, nevoiți să repete examenul auto

Visul oricărui adolescent care se apropie de vârsta majoratului este să urmeze cursurile unei școli de șoferi și să susțină cât mai repede examenul auto pentru a se putea urca la volan imediat ce împlinește 18 ani. Nu toți, însă, se dovedesc a fi pregătiți pentru a conduce pe drumurile publice. Fie pentru că nu stăpânesc partea teoretică, fie că nu cunosc foarte bine regulile în trafic, mulți tineri au fost nevoiți, anul trecut, să repete examenul pentru permis.

Potrivit Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău, în 2022, nici măcar jumătate dintre tinerii care au urmat cursurile unei școli de șoferi și apoi au participat la examen nu au promovat.

“În decursul anului trecut, au fost examinate, la proba teoretică, în vedere obținerii permisului de conducere 13.411 persoane, 6677 fiind admise, cu un procent de promovare de 49.79%.

La proba practică, au fost examinate 13.069 de persoane, fiind admise 5537 de persoane, cu o promovabilitate de 42.37%”, transmite Prefectura Buzău.

În prezent, numărul deținătorilor de permise de conducere din județul Buzău este de 152.531.