Actualitate

Pesticidele aduc încă trei dosare penale pe numele unor fermieri buzoieni

Polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au declanșat noi verificări pentru a vedea în ce măsură sunt respectate obligațiile legale privind regimul produselor de protecție a plantelor. Concret, oamenii legii verifică atât registrele în care se menționează modul și frecvența utilizării pesticidelor, precum și măsurile de păstrare și eliminare a cantităților neutilizate și expirate. Controalele au loc în perioada 27 martie – 24 mai și sunt realizate în baza unui plan de verificări.

Luni, în timpul unor verificări derulate la sediile a trei societăți agricole, aflate pe raza orașului Buzău, s-au descoperit primele nereguli grave. Oamenii legii au constatat că :

”administratorii nu au luat măsura eliminării unei cantități de produse pentru protecția plantelor ce aveau termenul de valabilitate expirat, conform prevederilor legale. ”

Faptele sunt grave și intră în sfera activităților cu urmări penale. Astfel, în toate cele trei situații au fost deschise dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase care au devenit deşeuri.