Social

Pod important din Buzău, închis VIDEO, FOTO

A venit rândul podului Metalurgica să intre în reparații. Muncitorii care au finalizat lucrările la podul Marghiloman s-au mutat miercuri la un alt obiectiv strategic pentru oraș. Este vorba despre podul rutier Metalurgica unde s-a început demolarea plăcii pasajului pentru ca în următoarele șase luni să se intervină la structura de rezistență, grav afectată. În tot acest timp, circulația în zonă a fost închisă, iar traficul a fost direcționat pe alte rute.
Constructorul estimează că va încheia lucrările în circa 6 luni, așa că șoferii care tranzitează Buzăul vor trebui să folosească rute ocolitoare în tot acest timp.
Astfel, începând de miercuri, a fost închisă circulația autovehiculelor pe ambele artere de circulație situate sub podul Metalurgica din Buzău. De asemenea, s-a închis circulația pe breteaua de acces a pasajului dinspre Brăila către Zona Industrială. Pe Șoseaua Brăilei, traficul dinspre Buzău către zona industrială și spre Brăila , respectiv dinspre Brăila către Buzău și Zona Industrială, se va desfășura în ambele sensuri de circulație pe actualele bretele de urcare, respectiv de coborâre ale pasajului.
Podul Metalurgica din Buzău se află într-un stadiu avansat de degradare și necesită reparații urgente și capitale. Potrivit contractului, lucrările de reabilitare ar trebui să se încheie într-un an, însă constructorul estimează că va finaliza acțiunea mult mai devreme, în circa 6 luni.