Actualitate

Polițiștii au fost șocați! Cum l-au prins pe un tânăr la Costești

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Pe șosele, ca-n junglă. Tot mai mulți șoferi băuți sau sub influența drogurilor sunt trași pe dreapta de polițiștii din Buzău. Mai mult, sunt identificați în trafic și conducători care nu au ce căuta la volan pentru că nu au permis.

Un exemplu este cel al unui tânăr de 26 de ani, din Teleorman. Deși are permisul anulat din 2020, din cauza alcoolului, nu a putut sta deoparte de volan. A profitat de orice ocazie și a condus de fiecare dată, fiind sancționat de polițiști de mai multe ori. Tânărul s-a angajat la o societate comercială din București, dar nu ca șofer, ci ca însoțitor pe o autoutilitară de transport produse alimentare. Ieri, colegul său, șoferul, și-a luat liber. Atunci, tânărul de 26 de ani s-a gândit că este cel mai potrivit moment pentru a se urca din nou la volan. A plecat din București și a condus liniștit până la Buzău. Ajuns la Costești, însă, călătoria sa s-a întrerupt brusc. Un echipaj de poliție l-a tras pe dreapta pentru un control de rutină. Cum nu a putut prezenta permisul, oamenii legii au făcut verificări în baza de date și așa au aflat că bărbatul de la volan nu are drept de a șofa. Ca urmare, i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce anulat.

Se pare că nu este pentru prima dată când teleormăneanul este prins conducând fără permis. În ultima perioadă a mai fost oprit de polițiști de două ori, în alte județe. Chiar și așa, a continuat să încalce legea, fără să-i pese că poate provoca o tragedie.