Actualitate

Pompieri din Buzău, trimiși în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții (Foto+video)

Pompierii din Buzău, alături de alți colegi de-ai lor din țară, merg în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor devastatoare care au cuprins această țară, una dintre principalele destinații de vacanță ale românilor. Cum valul de incendii pare de nestăvălit în Grecia, autoritățile de la București au decis să trimită forțe în sprijinul salvatorilor eleni.

„Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Din întreaga țară vor pleca 112 pompieri cu 23 de autospeciale și două cisterne. Din echipa salvatorilor români vor face parte și 10 pompieri de la ISU Buzău. Vineri, 6 august, pompierii pleacă spre Grecia, unde vor lua parte la acțiunile specifice de stingere a flăcărilor uriașe.

“Solidaritatea, spiritul de ajutor reciproc și empatia sunt caracteristici ce ne definesc pe noi, pompierii. În aceste momente de cumpănă nu putem fi indiferenți suferinței semenilor noștri din Grecia. În acest sens, în cadrul unei acțiuni ample desfășurată sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la nivelul I.S.U Buzău pornesc la drum, astăzi, 6 august, 10 pompieri cu o autospecială și echipamente specifice pentru stingerea incendiilor de pădure. Ajunși acolo, aceștia vor fi distribuiți conform necesităților în zonele de interes, unde vor acționa pentru înlăturarea dezastrului ce s-a năpustit asupra Greciei”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de reprezentanții ISU Buzău.

Pompierii ar urma să acționeze timp de 10 zile, cu posibilitate de prelungire a acțiunii, dacă situația nu va reveni la normal.

De circa o săptămână, un val de caniculă extremă, cum nu s-a mai înregistrat de zeci de ani, a pus stăpânire pe Grecia. În acest context, au apărut numeroase incendii de proporții, imaginile din Grecia fiind apocaliptice. Flăcările au ajuns inclusiv la Atena. Mai multe localități au fost evacuate. În ciuda luptei continue cu flăcările, acestea nu par a putea fi ținute sub control, așa că mai multe țări sar în ajutorul Greciei.