Actualitate

Povestea incredibil de dramatică a unei buzoience care a murit cu patru zile înainte de a naște

Decesul unei buzoience, avocat și psiholog, stabilită în București, pare mai degrabă scenariul unui film dramatic decât întâmplare reală. Corina Denisa Tănase s-a stins, vineri, în timp ce era plimbată între spitale. Buzoianca era însărcinată în 9 luni și urma să nască, prin cezariană. Cu patru zile înainte de data stabilită pentru cezariană, i s-a făcut rău, și a ajuns la spital, după cum se relatează AICI.

Povestea de viață a Corinei Denisa Tănase este incredibilă. În 2016, a fost vizată, alături de mai multe persoane, într-un dosar privind eliberarea ilegală a unor certificate de revoluționar. Deținuse, anterior, funcția de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 și, în această calitate fusese acuzată de fapte pentru care avea să fie achitată. La momentul începerii urmăririi penale, buzoianca a fost reținută și apoi arestată la domiciliu pentru ca, la finele lunii trecute, printr-o decizie definitivă a instanței, să fie achitată pentru că faptele nu au existat. Achitarea a venit eliberator în zilele în care Denisa se pregătea să devină mamă.

Vreme de șapte ani, cât a durat procesul, Corina Denisa Tănase s-a dedicat psihologiei și a profesat ca psiholog clinician. Pe pagina cabinetului său de psihologie, a fost postat anunțul trecerii în neființă.

Denisa Tănase s-a născut într-o localitate din apropierea orașului Buzău. Înainte de a se stabili în București, unde a profesat întâi ca jurist și apoi ca psiholog, și-a desfășurat activitatea, ca psiholog, în Buzău. Pentru o perioadă a avut o emisiune la un post local de televiziune.

După deces, mai mulți foști colegi psihologi și de la Secretariatul  de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor au transmis mesaje de condoleanțe. Gândurile celor care au cunoscut-o pe buzoiancă se îndreaptă către fetița care a fost adusă pe lume, după decesul mamei. Lipsa de oxigen, după instalarea decesului, au  adus-o în stare gravă pe fetiță. Aceasta este monitorizată la Spitalul Polizu din București, dar medicii au un prognostic rezervat.