Divertisment

Povestea șlagărului “Hai, vino, iar în gara noastră mică”. Ce spune Gabriel Dorobanțu despre melodia care i-a schimbat destinul

Melodia interpretată de Gabriel Dorobanțu, “Hai, vino, iar în gara noastră mică”, compusă de Dumitru Lupu, pe versuri de Florin Pretorian, este una dintre cele mai iubite din muzica românească.

Este ascultată de toate generațiile, chiar și în prezent, în programele Focus Fm. Șlagărul s-a născut în 1986 și a fost inclus pe albumul “Să nu vii iar să mă cauți” din anul 1994, dar este fredonat și azi, la festivaluri disco, la nunți, concerte și Revelioane.

Puțini sunt cei care știu că Ileana Șipoteanu, soția compozitorului Dumitru Lupu, ar fi trebuit să cânte piesa. La început, Gabriel Dorobanțu nu a fost prea încântat de melodia care avea să-i schimbe destinul.

“Până acum nu m-am gândit să fac o contabilizare a dăţilor în care am prezentat-o pe scenă, dar cred că aş putea spune că am interpretat-o de circa 20.000 de ori. Ca să fiu mai exact, ar fi undeva între 18.000 şi 20.000 de ori. Melodia aceasta este, într-un fel, cartea mea de vizită, deci nu poate lipsi din niciun spectacol la care iau parte. Fie lumea cât de supărată şi vremurile astea pe care le ştim cu toţii, dacă este Gabriel Dorobanţu, este şi şlagărul cu pricina‘.”, a spus Gabriel Dorobanțu, despre “Hai, vino, iar în gara noastră mică”.