Actualitate

Prefectul Țiclea: ”Situația e foarte gravă. Cei care așteaptă în ambulanțe în curtea Spitalului Județean au nevoie de ATI”

Niciodată, sistemul sanitar nu a fost într-un impas atât de mare. O spun autoritățile, o spun medicii și asistentele, o simt pe propria piele oamenii care ajung la spital, în aceste zile, indiferent de afecțiunea care îi determină să meargă la doctor.

Spitalele sunt supraaglomerate, sufocate de atâția bolnavi de COVID. Managerii spitalelor fac tot felul de artificii pentru a mai putea interna din bolnavii  care așteaptă un pat într-o secție medicală. De locuri la Terapie Intensivă nu poate fi vorba, indiferent cât de gravă e situația unui bolnav. Realitatea este că un loc la ATI este eliberat acum, în majoritatea cazurilor, doar pe cale naturală. Cu alte cuvinte, atunci când un bolnav COVID moare.

Iar în curtea Spitalului Județean, în așteptare, sunt mulți bolnavi care au nevoie de un pat la Terapie Intensivă, spune prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.

„Practic, prezența ambulanțelor în curtea spitalului înseamnă că Spitalul Județean folosește și resursa umană de la Serviciul de Ambulanță, nu numai resursa materială. Serviciul de Ambulanță a devenit o secție exterioară a Spitalului Județean. Atât de gravă este situația, și bineînțeles că apelurile la Ambulanță rămân în așteptare. Oamenii din ambulanță sunt oameni care necesită ATI. Repet: oamenii din ambulanță necesită ATI. Cei care sunt cu forme medii sau ușoare, le-am mai găsit loc. Mai sunt prin mașini, care așteaptă tratament, dar oamenii din ambulanțe necesită ATI. Situația este foarte gravă.”