Actualitate

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN, ”BONĂ DE SERVICIU” PENTRU NEPOȚI ÎN TIMP CE SOȚIA ȘI FIICA PREGĂTESC MASA DE PAȘTI

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, va petrece sărbătorile de Paști, alături de familie, iar pentru ca soția și fiica sa să poată pregăti toate bunătățile pentru masa de sărbătoare, el va fi ”bonă de serviciu” pentru cei doi nepoței ai săi. Totodată, Neagu a dezvăluit care e rolul său în prepararea celui mai bun cozonac: la un moment dat, după ce soția sa frământă aluatul și-l introduce la cuptor, el rupe un pai dintr-o mătură și-l bagă în cozonac pentru a-l testa dacă e copt.

În noaptea de Înviere, șeful Consiliului Județean va merge la biserica din localitatea unde își are domiciliul, la  Poieni, în Pătârlagele, va merge apoi la cimitir unde va duce lumină celor mai dragi rude ale sale, care au trecut la cele veșnice, iar duminică, de Paști, va petrece alături de familia sa.

” Mă voi duce la biserică să iau lumină. Apoi, voi merge la mormântul rudelor mele, la bunici, la tata, să le duc lumină. Voi merge şi la Cimitirul Eroilor, acolo unde fata mea este înmormântată. În rest, voi sta acasă cu nepoţii, cu întreaga familie”, a mărturisit pentru șansanews.ro președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a dezvăluit și ce va avea pe masa de Paști, dar și ce contribuție are el în prepararea bucatelor tradiționale:

” Vom avea pe masa de Paşti produse tradiţionale, specifice Paştelui: ouă roşii, drob, cozonac, puțină carne de miel. Cozonacul îl vor face soţia și fata mea. Recunosc, eu le voi ajuta doar cu privirea. Și, la un moment, iau un fir de la o mătură și-l introduc în cozonac să văd dacă este sau nu gata de scos din cuptor. Acesta e rolul meu. Și, în timp ce se ocupă ele de cozonaci, de mâncare, eu voi fi bonă de serviciu la cei doi nepoţei ai mei.”