Actualitate

Primarul Constantin Toma, despre reluarea cursurilor: “Sunt un partizan al școlii în bănci”. Ce măsuri ar trebui luate pentru a permite revenirea elevilor în sălile de clasă

O accelerare a testării și a vaccinării, dar și respectarea cu strictețe a regulilor sanitare, sunt factorii care ar putea permite reluarea cursurilor cu elevii în bănci. Este ceea ce a susținut primarul Constantin Toma,  în direct, la Focus TV. Edilul șef este de părere că cel mai bine pentru elevi ar fi să reia cursurile cu prezență fizică în sălile de clasă, dar cu anumite condiții, astfel încât să fie evitată îmbolnăvirea altor persoane. Primarul Toma spune că școala cu prezența elevilor în bănci este necesară pentru a avea un învățământ de calitate și tineri pregătiți la absolvirea școlii.

“Eu aș merge pe școala în bănci, nu școala on-line. Riscăm să pierdem o generație. Trebuie să testăm cât mai mult, elevi și profesori. Eu aș merge pentru școala în bănci, cu toate măsurile luate. Cred că testarea ar fi obligatorie pentru că multe persoane sunt asimptomatice. Sunt un partizan al școlii în bănci.”

Pe de altă parte, primarul Toma face un apel către buzoieni să meargă să se vaccineze pentru a pune stop coșmarului pe care îl trăim cu toții în această perioadă.

“Trebuie făcut ceva, nu se mai poate merge în acest fel, cu atâția morți în fiecare zi, este o dramă. Eu cred că vaccinarea este cea mai importantă. Este foarte complicat să convingi oamenii care au convingerile lor și doar când ajung la spital zic: “Ce bine ar fi fost să mă vaccinez!”. Dacă ar fi după mine, indiferent ce zice partidul meu, eu aș da obligativitatea tuturor angajaților la stat, pentru că ei vin în contact cu foarte mulți oameni, din toate mediile, și trebuie să avem o siguranță.Dacă se respectau măsurile actuale, nu cred că ar fi fost așa multe probleme”, a adăugat primarul Constantin Toma, la Focus Tv.