Val de îmbolnăviri la Buzău. Aproape două sute de pacienți au fost confirmați cu gripă doar în ultima săptămână, iar doi dintre bolnavii internați la Spitalul Județean nu au mai putut fi salvați. Medicii epidemiologi se așteaptă ca vârful îmbolnăvirilor să fie atins abia peste 10-14 zile, ceea ce înseamnă că numărul pacienților va continua să crească și în perioada următoare.
Două decese la ATI, din cauza gripei
Primii pacienți care și-au pierdut viața după ce au fost confirmați cu virusul gripal sunt doi bătrâni cu vârste de 70 de ani, respectiv 81 de ani. Cei doi pacienți au venit la Spitalul Județean în stare foarte gravă, după primul consult fiind internați pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acolo unde, din păcate, au și decedat. Primul deces a fost înregistrat în urmă cu aproape două săptămâni, iar cel de al doilea în acest weekend. Ambii pacienți aveau o stare generală foarte proastă, insuficiență repsiratorie dar și alte afecțiuni care le-au agravat starea de sănătate. Pentru diagnosticarea gripei, cei doi au fost testați de cadrele medicale cu teste rapide.
Secția de Boli Infecțioase, plină de pacienți
Din păcate, numărul cazurilor de gripă este în continuă creștere. Doar în ultima săptămână au fost diagnosticate 188 de persoane, iar în total, din octombrie și până în prezent, la Buzău au fost confirmate 583 de cazuri.
Cea mai aglomerată secție este Boli Infecțioase care în acest weekend nu mai avea niciun pat liber. Din fericire, în ultimele două zile au fost făcute externări astfel că în prezent sunt ocupate 22 din cele 35 de paturi. Din cei 22 de pacienți, 15 sunt adulți și restul copii.
DSP a impus măsuri în toate spitalele
Pe fondul creșterii cazurilor de gripă, Direcția de Sănătate Publică a anunțat o serie de măsuri ce trebuie respectate în toate spitalele din județ. Carmen Scântei, medic epidemiolog șef în cadrul DSP Buzău, a anunțat, într-o intervenție la Focus Tv, că au fost redeschise centrele de evaluare, înființate în perioada pandemiei Covid-19, care au rolul de tria pacienții, tocmai pentru a nu aglomera secția de Boli Infecțioase.
De asemenea, Carmen Scânteia subliniat faptul că și medicii de familie au un rol important în gestionarea situației, în perioada următoare. Fiecare pacient trebuie atent consultat, pentru a decide dacă acesta trebuie internat sau poate fi izolat la domiciliu.
Adaugă comentarii