Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

PRIMUL BUZOIAN ARESTAT PENTRU CĂ A ÎNCĂLCAT UN ORDIN DE PROTECȚIE. Individul își teroriza soția, sub ochii copiilor minori

Primul buzoian arestat pentru că a încălcat în nenumărate rânduri ordinul de protecție emis de instanță prin care îi era interzis să se apropie de locuința soției sale.

Este vorba despre un bărbat de 46 de ani din Rm.Sărat, care a fost trimis după gratii, în arest preventiv, pentru 30 de zile, după ce în decurs de 3 luni a încălcat de 4 ori ordinul prin care îi era interzis să se apropie de soția sa. Inclusiv în noaptea de Revelion, individul, băut, a mers la locuința femeii de 34 de ani, și sub privirile celor doi copii minori a  amenințat-o și a agresat-o.

Pentru că nu o dată s a întâmplat acest lucru, ci de 4 ori în decurs de câteva luni, polițiștii l-au reținut pe bărbat, iar  judecătorii au decis ca el să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

”Polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 34 de ani, cu privire la faptul că soțul său, a încălcat prevederile ordinului de protecție, deplasându-se la locuința acesteia fără a avea un motiv întemeiat și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Femeia a reclamat că a fost și agresată de soțul său. Pe numele bărbatului de 46 de ani Judecătoria Râmnicu Sărat a emis la data de 21 septembrie 2020, pe o perioadă de 6 luni, un ordin de protecție. (..) În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție.”, arată IPJ Buzău.

Individul avea interzis să se apropie de casa soției sale care îi are în grijă și pe cei doi copii minori ai lor din septembrie 2020, după ce a  femeia a reclamat la Poliție că acesta consumă alcool și provoacă scandaluri de proporții la care asistă inclusiv copiii. Nu de puține ori, tânăra fusese agresată de soț. Pentru toate acestea, individul a fost obligat prin lege să păstreze o distanță minimă de 200 m față de soția sa, să nu se apropie de locuința acesteia și de locul său de muncă, reguli pe care le-a încălcat, și de aceea a fost arestat preventiv.