Actualitate

PRIMUL EPISOD DE IARNĂ, PRIMELE PROBLEME ÎN TRAFIC! Ce spune Prefectura despre contractele de deszăpezire

Buzăul este de aproape 24 de ore sub avertizare de vreme rea. Ninge, bate vântul cu putere și există riscul ca pe drumurile publice să se formeze un strat de polei. Cu alte cuvinte, avem primul episod de iarnă. Deși drumarii au avut noapte albă, au fost și zone unde vremea le-a dat bătaie de cap autorităților luate prin surprindere de vremea rea. Primele probleme au apărut la Puiești și Țintești.

”Pentru primul episod de iarnă, din raportările făcute de instituțiile abilitate, au fost două probleme: una la Puiești și una la Țintești. Fiind deja în sezonul rece, au fost porțiuni cu polei și a fost nevoie pentru a interveni și au dispărut acele probleme. Aceste probleme au fost remediate promit imediat de firmele care lucrează pentru Consiliul Județean, fiind vorba de drumuri județene. În rest, probleme deosebite nu am avut”,  a spus pentru șansanews.ro Alecu Vasile, subprefectul Buzăului.

Reprezentații Prefecturii susțin că, în rest, situația este sub control și că toate tronsoanele de drum sunt acoperite de contracte de deszăpezire potrivit cărora drumarii trebuie să se îngrijească ca șoselele să rămână în cea mai bună stare .

”Am verificat în urma cu o lună și valabilitatea contractelor acolo unde urma ca valabilitatea să expire. Am făcut demersurile împreună cu autoritățile beneficiare și acum sunt toate acoperite de contracte. Am făcut verificarea firmelor care vor deszăpezi drumurile atât naționale, cât și județene, precum și stocurile de materiale antiderapante. La momentul de față pot spune că sunt 2872 de tone de nisip, 2229 de tone de sare și clorură de calciu 187 de tone. Vor acționa în total 183 de utilaje, atât proprii, cât și închiriate”, a spus Alecu Vasile.

Mai multe zone din Buzău sunt sub avetizare de vreme rea emisă în această dimineață de meteorologi și care este valabilă până mâine la ora 10.00.