Actualitate

(FOTO) Protest spontan al medicilor veterinari, la Buzău. Ce i-a scos în stradă

Protest spontan la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău. La această oră, angajații instituției au ieșit în fața sediului DSV, pentru a protesta față de proiectul de ordonanță de urgență ce propune unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice.

Varianta reducerii sporurilor este cea care i-a scos în stradă pe medicii veterinari, care spun că măsura nu ar fi corectă, în condițiile în care ei sunt expuși în permanență unui risc.

“Protestăm pentru tăierile de sporuri care se preconizează prin Ordonanța Guvernului. Noi nu avem spor de calculator sau de altele, noi avem spor de condiții deosebite pentru că lucrăm cu animale periculoase, lucrăm în sala de necropsie, lucrăm cu animale cu turbare, gripa aviară, chiar suntem expuși Nu e corect să taie de la noi sporul de condiții periculoase. De asta oamenii sunt nemulțumiți, nu li se pare corect”,  a declarat, pentru șansanews.ro, Stelian Mihalcea, lider al sindicatului din DSVSA Buzău.

Liderul de sindicat precizează că protestul de joi, de la ora 11:00, este unul spontan. Săptămâna viitoare vor fi însă și alte mișcări sindicale, în baza unui program stabilit la nivel național. Printre ele, o grevă de avertisment și pichetarea sediilor partidelor aflate la guvernare.


Autorul știrilor

Claudia Toader

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ar trebui sa le fie rusine. Noi, proprietarii de animalute, ne dam sufletul pt ele, dam ultimul ban din buzunar ca sa le salvam iar dumnealor ne jecmanesc fara pic de jena. Ne mint ca sa ne ia ultimul ban din buzunar iar noi pt sufletele nevinovate suntem in stare de orice sacrificiu . Sa le spun ca sunt niste nesimtiti fara suflet? E prea putin.

    • Dumneavoastra confundati medicii veterinari privati cu functionarii publici!Medicii care fac greva nu au vazut o seringa cu ac in viata lor si sunt chiar scosi din Colegiu Medicilor Veterinari.Ei lucreaza numai la birou si laborator.Scrieti fara sa ganditi!