Au fost înregistrate două recorduri în ceea ce privește valorile pozitive din termometre, în județul Buzău, zilele trecute. Adevărate temperaturi de primăvară a adus Luna Lui Gerar, chiar și în Ziua Bobotezei.
„Au fost înregistrate recorduri de temperatură. Aceste temperaturi au fost datorate unei mase de aer cald, din Nordul Africii, care a persistat în aceste zile, în România”, transmite meteorologul de serviciu al ANM, Iris Răducanu
În data de 7 ianuarie, termometrele din municipiul Buzău au înregistrat 13,8 grade Celsius, pe perioada zilei, doborând ultimul record înregistrat în aceeași perioadă, de 13,6 grade Celsius.
În data de 8 ianuarie, la Râmnicu Sărat, au fost înregistrate 17,2 grade Celsius, pe perioada zilei, mai mult cu 3,2 grade Celsius față de recordul anterior.
Totuși, spun specialiștii, deși zilele acestea temperaturile sunt mai mari decât cele obișnuite, vremea se va răci și nu lipsesc nici precipitațiile.
„Informarea Meteorologică privind precipitațiile va intra în vigoare vineri dimineață, iar pentru zona Sud-Est va intra vineri noapte. Nu vorbim de ger, doar la munte, dar vom avea temperaturi negative. Sâmbătă spre duminică avem minus 3, minus 4 grade, la fel și duminică noapte. Totuși, nu se va atinge limita gerului, care este de minus 10 grade Celsius”
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de precipitații moderate cantitativ și ninsori la munte, în intervalul 10 ianuarie, ora 06 – 11 ianuarie, ora 10.
„Astfel, va ploua în zona joasă din Banat, Crișana și Moldova, vor fi precipitații mixte în Maramureș și Transilvania și va ninge în zonele de deal și la munte. În celelalte regiuni vor fi ploi și, pe alocuri, lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime vor scădea semnificativ, vineri (10 ianuarie) în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar sâmbătă (11 ianuarie) și în celelalte regiuni, iar minimele vor deveni preponderent negative. Separat, pe 10 ianuarie, între orele 06 – 14, va intra în vigoare un Cod Galben de viscol la munte și intensificări ale vântului. Vântul va atinge viteze de 50-60 km/h în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și vestul Olteniei. În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 70-80 km/h și va fi viscol”, informează ANM
Adaugă comentarii