Actualitate

Retragere cu torțe pe străzile municipiului Buzău. Traseul va porni, din nou, de pe Platoul Dacia

Străzile municipiului vor fi din nou luminate de zeci de torțe purtate de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica. Este evenimentul care marchează Ziua Armatei, sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie. Potrivit organizatorilor, ceremonie de retragere cu torţe va începe la ora 19, iar militarii vor avea de parcurs un alt traseu decât cel de anul trecut.

La eveniment vor participa zeci de militari care vor străbate tot orașul, pornind din centrul municipiului și vor ajunge în curtea Diviziei 2 Infanterie Getica. Practic, se va reveni la traseul stabilit încă de la prima ediție a evenimentului și care a fost deviat  pe perioada lucrărilor pe Platoul Dacia.

Cu alte cuvinte, dacă anul trecut militarii au plecat cu torțele aprinse de la catedrală, mâine, traseul va porni din fața Palatului Comunal

 ”Itinerariul stabilit este următorul: Platoul Dacia – Aleea Trandafirilor – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Mareșal Alexandru Averescu – Calea Eroilor-  Divizia 2 Infanterie Getica”

De asemenea, miercuri, va avea la Cimitirul Eroilor, din localitatea Siriu, județul Buzău, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Etichete