Actualitate

S-a decis soarta elevilor de la Colegiul Agricol care nu puteau fi declarați absolvenți

După o perioadă bună de incertitudine, când nu erau siguri dacă vor absolvi școala profesională sau se vor întoarce în clase din toamnă, pentru a repeta anul terminal, s-a tranșat situația elevilor de la Colegiul Agricol promovați în clasa a XI-a după o reexaminare specială, anul trecut, și care recent au aflat că situația lor școlară nu le-ar permite să fie declarați absolvenți. Conducerea Colegiului Agricol anunță că, după sesizarea Ministerului Educației, a fost obținută o derogare care permite clarificarea situației elevilor respectivi, în sensul în care aceștia să poată încheia cursurile și să fie declarați absolvenți. Este cazul a trei elevi, care au frecventat școala și au avut note de trecere.

“Vineri a fost obținută derogarea și elevii vor fi promovați. Am reușit să rezolvăm acea neclaritate împreună cu Inspectoratul Școlar. Noi am demarat acea procedură în urmă cu două săptămâni și vineri am primit derogare, deci îi putem declara absolvenți de clasa a XI-a la învățământ profesional, pot susține examenul de certificare a calificării profesionale nivel 3 și se vor putea înscrie, dacă doresc, să continue la liceu. Este vorba doar despre 3 elevi care au frecventat școala, au dat dovadă de seriozitate și au terminat acum clasa a XI-a”, a declarat Alina Ștefănescu, director adjunct care a preluat și atribuțiile de director al Colegiului Agricol.

Reamintim, anul trecut, când erau clasa a X-a, opt elevi ai Colegiului Agricol au rămas repetenți. În toamnă, însă, au avut posibilitatea să fie reevaluați în cadrul unei sesiuni speciale, după o decizie luată de Consiliul de Administrație al instituției de învățământ, la propunerea directorului de atunci, profesorul Emil Moise. Doar cinci dintre ei au participat la examen și l-au și promovat. Ceea ce le-a dat posibilitatea să își continue studiile în ultimul an de școală profesională. Numai că, între timp, conducerea școlii a descoperit că situația lor era neclară. Mai exact, în sistemul informatic figurau ca repetenți de clasa a X-a, în timp ce în catalog erau elevi de clasa a XI-a. Motiv pentru care s-a cerut o derogare de la minister pentru a se putea interveni și clarifica lucrurile.

În cele din urmă, trei dintre aceștia au fost declarați absolvenți de școală profesională și vor putea susține examenul care să le permită să practice meseria pentru care s-au pregătit.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ce e aceea o reexaminare speciala? Din ce scrie în legea învățământului pot face contestații pana la începutul anului școlar. Apoi nu există posibilitatea nici unei reevaluari Nici o posibilitate. Observ ca la Colegiul Agricol se poate. Ăștia se supun unei reexaminari speciale, unei legi speciale și mai știu eu ce inventii. Dacă se poate la Colegiul Agricol atunci ar trebui sa se poate face,, reexaminari speciale,, în toate școlile. Și poate ar trebui prevazuta și în legea învățământului. Sincer, ma enervez când citesc aceasta invenție,, reexaminare speciala,,. Nu exista asa ceva. E o încălcare grava a legii 198/2023.

  • De ce nu publicați comentariul meu? Adevărul deranjează? Ce uimire pe conducerea liceului ca elevii figurau ca repetenți în sistemul informatic.Nu știau? E posibil asa ceva? Sincer sunt indignata când va citesc articolul. Deci după începerea anului școlar un director își permite sa facă o reexaminare speciala(asa vrea el ca legal nu se poate) și apoi după un an școlar constata ca sunt declarați repetenți în sistemul informatic. Incredibil! Știu ca nu veți publică comentariul, dar măcar întrebați un profesor dacă e în regula. Directorul care și a permis sa facă o reexaminare speciala trebuia demis imediat. Vad ca presa îl prezintă ca pe un erou.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian