Actualitate POLITICĂ

S-A ÎNCHEIAT CENTRALIZAREA VOTURILOR! Câte ore au așteptat unii președinți de secții la BEJ

Biroul Electoral Județean a finalizat centralizarea voturilor. După mai bine de 12 ore de numărat și preluat materiale electorale, toți președinții și locțiitorii care au făcut noapte albă la Sala Sporturilor au putut pleca spre case. Pentru unii a însemnat aproape șase ore de așteptare la care s-au adăugat orele petrecute în secțiile de vot, însă, astăzi, în jurul orei 11.00 toate voturile erau centralizate și toate materiale folosite în timpul scrutinului predate.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la BEJ, Marian Oprea, a fost foarte multă muncă și a fost nevoie de foarte mare atenție. Opt echipe au lucrat la verificarea și preluarea proceselor verbale iar asta a însemnat practic faptul că doar opt secții de vot puteau fi lucrate în același timp.

În total Buzăul a avut 426 de secții de vot, prima care s-a prezentat la Sala Sporturilor fiind cea de la Tisău, în jurul orei 10.30, adică la mai puțin de două ore de la închiderea urnelor. Ultima secția care a predat a fost cea de la Ziduri, în jurul orei 11.00 deși a ajuns la Sala Sporturilor la ora 5.00.

Toate procesele verbale sunt trimise către Biroul Electoral Central de unde așteaptă validarea acestor date și apoi anunțarea rezultatului final validat de BEC.

Etichete