S-a stins din viață unul dintre cei mai mari crescători de oi din județul Buzău, un păstrător al tradițiilor, cu afaceri recunoscute nu doar în Buzău, ci la nivel național și nu numai.
Victoraș Ghizdeanu, proprietar de fermă din Poșta Câlnău, s-a stins zilele trecute, din cauza unor probleme de sănătate cu care se confruntă de câțiva ani. Familia sa a fost cea care a anunțat trecerea la cele veșnice a lui Victoraș Ghizdeanu.
“Povestea noastră a început cu tata, om de bine și un suflet atât de mare cât să încapă o comunitate. Avem foarte multe realizări și învățături pentru care să îi multumim și pentru care să il amintim mereu. Am mai fi avut încă multe de învățat, dar Dumnezeu a avut nevoie de el acolo sus!
Cu profundă durere, vă anunțăm că Victoraș Ghizdeanu, soț, tată, bunic, un om bun, a plecat dintre noi duminică, 4 august. În data de 6 august ne vom opri activitatea de producție și de vânzare.”
În familia Ghizdeanu, pasiunea pentru creșterea animalelor și promovarea produselor tradiționale s-a transmis din generație în generație. Victoraș Ghizdeanu a preluat aceste îndeletniciri de la tatăl său și, de-a lungul anilor, a reușit să transforme pasiunea și afacerea sa într-un brand național. Visul său a fost acela de a pune pe mesele românilor produse tradiționale, cu un gust autentic, obiectiv pe care l-a atins în 2015, când a reușit atestarea oficială drept produse traditionale a două preparate: pastrama de oaie și cârnații de oaie.
Dragostea pentru animale și pentru tradițiile românești a fost transmisă și fiului său care i-a fost alături încă de la începuturile afacerii și care, de câțiva ani, a și preluat frâiele carmangeriei. Alexandru, împreună cu soția sa, Georgiana, au reușit să transforme numele familiei într-un brand național, produsele lor fiind vândute în întreaga țară.
“Salutare! Eu sunt Alexandru. De unde am început?
Prima dată a fost tata. El m-a încurajat și m-a învățat cum se cresc animalele. De la el am învățat ce înseamnă să pui suflet în ceea ce faci și să faci ceea ce face bine sufletului. Ca și el, mi-am terminat facultatea și am revenit acasă, la Buzău, lângă familie. Am vrut să merg dincolo de crescutul animalelor.
Am îndrăznit să cred în produsele tradiționale și în amploarea pe care ele o vor lua în viețile noastre. Și apropo de viață, să stii că deși am pornit singur la drum, la prima intersecție mi-am întâlnit coechipierul, pe Georgiana. Impreună am învățat, am căutat, am testat, ne-am documentat și am visat la mica noastră afacere de familie ~ Casa Ghizdeanu.”
Adaugă comentarii