Actualitate

S-au semnat contractele! Comunele din Buzău în care vin bani prin Programul ”Anghel Saligny”

La Ministerul Dezvoltării au fost semnate noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. În total este vorba despre 44 de finanțări noi, în sumă totală de peste 392 de milioane de lei. Iar printre localitățile ce urmează să primească bani de la Ministerul Dezvoltării pentru proiecte importante pentru comunitate se află și 3 comune din Buzău.

Cea mai mare sumă, peste 20,5 milioane de lei, va ajunge la Pănătău, pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în localitățile Sibiciu de Jos și Pănătău și înființarea sistemului de canalizare a apelor uzate în Sibiciu de Jos.

12 milioane de lei vor ajunge la Săgeata, contractul semnat reprezentând finanțarea pentru prima etapă a unui proiect mai amplu de modernizare a drumurilor sătești din comună.

Cel de-al treilea contract vizează comuna Bisoca. Este vorba despre un proiect de reparare și modernizare a drumului comunal 199 Recea – Șindrila, finanțarea fiind în sumă de 5,5 milioane de lei.

De altfel, toate cele 44 de contracte semnate au ca obiective modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare, lucrări de amenajare urbanistică ori construirea sau modernizarea de poduri și podețe.

”Toate aceste facilități răspund unor necesități de bază ale oamenilor și trebuie să fie interconectate, pentru a avea rezultate cât mai bune și mai de durată, aducând beneficii vizibile comunităților locale în care se implementează”, a declarat ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veștea.

Zilele trecute, la o întâlnire cu Asociația Comunelor din România, ministrul a arătat că multe dintre contractele derulate prin Ministerul Dezvoltării vizează comunitățile rurale.

”Prin cele două etape ale PNDL, 9.542 de obiective, în valoare totală de 33,4 miliarde de lei, au beneficiari din mediul rural, iar prin Programul ”Anghel Saligny”, dintre cele 2.944 de contracte semnate, 82% vizează obiective care se implementează în mediul rural (2.426 de contracte), în valoare de peste 24 miliarde de lei”, a arătat ministrul.

Adrian Veștea a mai precizat că alte aproape 4000 de contracte cu beneficiari din mediul rural au fost semnate până acum, acestea fiind derulate prin PNRR, valoarea lor ridicându-se la peste 1 miliard de euro.