Actualitate

“ȘCOALA DIN PARC” ȘI-A DESCHIS PORȚILE! Copiii unei grădinițe din oraș s-au reunit în Parcul Tineretului

Școlile și grădinițele din județul Buzău și-au deschis luni porțile, la fel și „Școala din parc”. Copiii Grădiniței “Cei șapte pitici” au fost primiți de educatoare în aer liber, în clasele special amenajate în Parcul Tineretului.  

Cum sediul grădiniței se află în plin proces de reabilitare, conducerea unității a decis că cea mai bună soluție pentru primirea prichindeilor în condiții de siguranță este ca reunirea copiilor și educatoarelor după o vacanță prelungită să aibă loc în clasele din parc. Și vremea a ținut cu cei mici, așa că în prima zi din noul an școlar, copiii s-au bucurat de revederea colegilor dar și de aer curat.

“ Copiii de la Grădinița “Cei șapte pitici” au început anul școlar la Școala din parc, este prima grădiniță care își desfășoară activitatea în cadrul proiectului din Parcul Tineretului. Vor continua aici activitățile câteva zile, până se termină de amenajat spațiul din cadrul Școlii nr. 12, unde vor fi mutați copiii.”, a declarat la Focus Tvviceprimarul Ionuț Apostu.

Copiii de la Grădinița “Cei șapte pitici” se vor bucura astfel de activități în aer liber încă 2 sau 3 zile, până când va fi gata spațiul în care vor fi mutați la Școala nr. 12. Apoi, vor învăța aici până când se vor finaliza lucrările la sediul  grădiniței din cartierul Micro XIV.

“Grădinița “Cei șapte pitici” este inclusă într-un amplu proiect european de reabilitare și eficiență energetică. Se lucrează intens, sunt în grafic lucrările. Absolut tot ce ține de partea de infrastructură se modernizează. Apoi vom veni cu lucrări de amenajare a grădinii. Lucrările sunt prevăzute a fi încheiate în vara anului viitor. Între timp, constructorul a spus că va încerca să termine lucrările la unul dintre tronsoane și să le asigure copiilor spațiul necesar, dar dacă lucrurile vor decurge bine la spațiul de la Școala nr. 12, probabil îi vom lăsa aici iar când vor fi finalizate toate lucrările la sediul grădiniței, prichindeii vor fi mutați.”


Cât timp vremea va fi însorită și caldă, și alte grădinițe din municipiul Buzău vor organiza, prin rotație, diverse activități în aer liber, în spațiile special amenajate pentru copii.