Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

SE CERE DIN NOU REDESCHIDEREA SPITALULUI RM. SĂRAT PENTRU PACIENȚII NON-COVID. Situația unității, prezentată oficialilor de la București

Ideea redeschiderii Spitalului suport COVID Râmnicu Sărat și pentru pacienții non COVID este repusă pe tapet. Într-o intervenție în direct în emisiunea Focus News de la Focus Tv, medicul chirurg Adnan Al Aloul a declarat că, zilele acestea, a luat legătura cu oficialii de la București și le-a solicitat sprijinul pentru redeschiderea spitalului de la Rm. Sărat.

“Am vorbit cu dl. profesor Adrian Streinu Cercel, după ce am reușit să transferăm un pacient la dumnealui. L-am întrebat ce se întâmplă cu spitalul suport Covid, de ce nu poate fi redeschis. Atunci m-a întrebat de ce nu am făcut două circuite. I-am răspuns că noi am făcut referate, am propus două circuite dar DSP Buzău nu a acceptat. Prof. Adrian Streinu Cercel mi-a promis că va vorbi la o ședință despre acest subiect, nu știu dacă a vorbit, astăzi n- am reușit să iau legătura cu dumnealui, dar sper să se rezolve, să putem trata și pacienți cu alte afecțiuni.”

Medicul chirurg Adnan Al Aloul spune că este mai mult decât necesară redeschiderea Spitalului Rm. Sărat pentru pacienții cu alte afecțiuni decât COVID-19, atât pentru bolnavi, cât și pentru medici. Pacienții trebuie să aibă acces la serviciile medicale aproape de casă, iar medicii trebuie să aibă posibilitatea să își exercite meseria conform specializării.

“Eu sunt chirurg, dar de 8-9 luni, de la debutul pandemiei, nu am făcut decât o singură operație. Așa că trebuie să se regândească situația și să fie trasate două circuite clare. Foarte multe spitale COVID din țară au deja două circuite: COVID și non COVID. Trebuie să fie tratați și ceilalți pacienți, trebuie să se renunțe la ideea de spital strict COVID pentru că s-a demonstrat că nu este soluția pentru ieșirea din pandemie. Nu este doar părerea mea, ci a multor specialiști din această zonă.  Eu n-am zis că nu vreau să lucrăm, dar trebuie să lucrăm și ce am învățat noi și ce știm cel mai bine.“

În susținerea ideii de reamenajare a spitalului astfel încât să poată fi primiți pacienți cu orice afecțiune, medicul chirurg a venit și cu un exemplu.

“De pildă, un pacient are o boală cardiacă și între timp a făcut COVID. Acest pacient se internează pe secția cardiologie, vine cardiologul care îl știe, îl tratează cardiologic iar apoi medicul infecționist îl consultă și îi dă tratamentul pentru COVID. În paralel, pacientul să fie tratat de ambii specialiști. Eu, ca și medic chirurg, pot să fac și consult cardiac, dar pacientul care are o astfel de afecțiune este tratat cel mai bine de medicul său curant.” a declarat la Focus Tv, medicul chirurg Adnan Al Aloul.