Actualitate

Se încălzesc caloriferele! Pentru început, căldura va fi furnizată cu program

Calorifere reci la Buzău

Gata cu temperaturile de 25 de grade sau chiar mai ridicate. S-a răcit vremea în ultimele ore și la fel va fi și în zilele următoare. Iar săptămâna viitoare se anunță temperaturi și mai scăzute, sub 20 de grade, un val de aer rece fiind așteptat în sud estul țării.

Joi dimineață, la Buzău, minima termică a fost de 7,3 grade Celsius. Frigul se resimte și în locuințe, așa că reprezentanții RAM Termo Verde au decis să înceapă furnizarea agentului termic. Începând de joi seară, caloriferele buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire se vor dezmorți. Pentru început, căldura va fi furnizată doar pe timpul nopții. În funcție de evoluția vremii, dar și de solicitările clienților, oficialii RAM vor decide când vor trece la furnizarea agentului termic 24 de ore din 24.

“Începând din seara zilei de 2 noiembrie vom furniza agent termic. Pentru moment vom furniza căldură doar pe timpul nopții. Vom începe, probabil, în jur de orele 19:00-20:00 seara și vom închide robinetul dimineață, la 6:00-7:00. Prognoza meteo arată o răcire săptămâna viitoare, așa că am putea trece la furnizarea căldurii și pe timpul zilei, dar asta și în funcție de solicitările clienților”, a declarat, pentru șansanews.ro, directorul RAM Termo Verde, Ștefan Dobrescu.

În sezonul rece trecut, RAM Termo Verde a deschis robinetul la căldură mult mai devreme, respectiv pe 20 octombrie 2022, și au încheiat furnizarea pe 27 aprilie 2023.

În prezent, societatea buzoiană mai are circa 3 400 de abonați, cu circa 400 mai puțini decât în sezonul rece anterior.