Actualitate

Șef nou la UPU Buzău. Dr. Adrian Zoican a fost înlocuit cu o doctoriță venită de la Iași

Începutul anului 2024 a venit cu schimbarea conducerii celei mai aglomerate secții din cadrul Spitalului Județean Buzău. Unitatea de Primiri Urgențe are un nou șef, decizia fiind luată de managerul Claudiu Damian care a confirmat pentru șansanews.ro faptul că medicul Adrian Zoican, cel care a condus UPU Buzău în ultimii 9 ani, a fost înlocuit din funcție.  Potrivit managerului Claudiu Damian, noul șef de secție este Dr Popescu Diaconiță Nicoleta.

dr. Popescu Nicoleta

”Da este adevărat. Domnului doctor Adrian Zoican i s-a expirat mandatul ca șef UPU și a fost numită pe o perioada de 6 luni dna Dr. Popescu Diaconiță Nicoleta”, a declarat Claudiu Damian.

Informația a fost confirmată și de dr. Adrian Zoican care ne-a declarat că nu a primit nicio adresă oficială în acest sens, în schimb a primit un mesaj de la noul șef de secție care l-a anunțat de decizia luată de conducerea spitalului.

”Nu am primit nicio adresă oficială. Eu sunt acasă, la noaptea sunt de gardă. Am primit un mesaj de la colega mea care m-a anunțat că a semnat decizia prin care a fost numită șef de secție UPU”, a spus Adrian Zoican, pentru șansanews.ro

Mai mult medicul Adrian Zoican a explicat că ocupa postul prin numire și la fiecare șase luni decizia era înnoită de managerul spitalului. Se pare că la finalul anului 2023 ar fi avut loc discuții între Adrian Zoican și Claudiu Damian și că, la acel moment, decizia a fost că și după Anul Nou șeful UPU să rămână dr. Zoican.

dr. Adrian Zoican

Totuși, astăzi, decizia a fost alta și postul este ocupat de dr. Popescu Diaconiță Nicoleta, medic specialist urgență de doi ani de zile. Medicul a venit la Buzău de la Iași, acolo unde și-a obținut specializarea pe medicină de urgență.

Adrian Zoican rămâne  medic primar medicină de urgență în cadrul UPU Buzău și spune că dacă actualul șef de secție îi va cere ajutorul îi va acorda sprijinul său.

Adrian Zoican

Adrian Zoican a ocupat funcția de șef UPU Buzău din 2015.