Actualitate

Șefă de promoție pentru a doua oară. Cine este eleva cu această performanță

A terminat clasele V-VIII cu media 10, fiind aleasă șefa promoției sale, iar astăzi a fost declarată cel mai bun absolvent al Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Este vorba despre Ana Elena Suditu, o tânără ambițioasă pentru care școala a reprezentat prioritatea zero. Și a reușit. A terminat Școala Gimnazială numărul 11 din municipiul Buzău cu notă maximă, iar astăzi, când a spus adio celor patru ani de liceu, a urcat din nou pe scenă, în aplauzele colegilor și ale profesorilor, ca șefă de promoție a Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu.

O nouă performanță pentru tânără buzoiancă:  cea mai mare medie dintre toți absolvenții claselor a XII-a, respectiv 9.96.

Să ajungă aici a fost greu, iar pe lângă ambiția și devotamentul pentru studiu ajutorul cel mai mare l-a avut din partea colegilor, față de care are un profund respect. Acum, la final de drum împreună, spune că îi va fi foarte dor de ei.

”Mă bucur mult de această titulatură pentru că este rezultatul muncii a patru ani de liceu. Au fost ani foarte frumoși, m-am întâlnit cu oameni minunați și-mi doresc să mă reîntorc aici anual, la festivitățile Hasdeului. A fost greu să obțin această performanță pentru că am muncit mult, dar a fost frumos, am învățat cu bucurie și atunci meritele au venit în mod normal. Cel mai mult mi-au plăcut colegii. Am avut niște colegi minunați care m-au ajutat să depășesc fiecare moment greu din liceu.

Pentru Ana Elena astăzi se încheie  o etapă importantă din viață, însă urmează o alta, definitorie în formarea ca adult: viața de student și absolvirea unei facultăți. Șefa de promoție de la Hasdeu a ales Facultatea de Geofizică.

”Eu vreau să merg mai departe la Facultatea de Geofizică și să urmez o carieră în domeniul geofizicii, geofizician sau topograf. Nu m-am gândit încă unde voi profesa, în ce țară, dar mă voi ghida în funcție de oportunitățile pe care le voi primi la momentul respectiv”.

Deși nu știe dacă pașii o vor purta pe drumul carierei înapoi în Buzău sau către alte meleaguri, Ana Elena este de părere că liceul rămâne cea mai frumoasă perioadă a fiecărui tânăr și le transmite tuturor absolvenților claselor a VIII-a să aibă mult curaj atunci când vor intra pe porțile liceului, oricare ar fi alegerea lor.

”Unui absolvent de clasa a VIII-a i-aș transmite să nu se sperie de liceu pentru că este o perioadă extrem de frumoasă și să se bucure la maxim de fiecare oră, de fiecare moment petrecut alături de colegi”.