Divertisment

Sfânta Muceniță Tatiana. Astăzi, 12 ianuarie, este sărbătorită ocrotitoarea femeilor credincioase

12 ianuarie 2023 este data la care creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Tatiana. Se spune că rugăciunea către ea este de atât de puternică încât face miracole. De asemenea, ruga scapă de necazuri pe oricine o rostește.

Conform calendarului ortodox, pe data de 12 ianuarie se sărbătorește în fiecare an ziua Sfintei Mucenițe Tatiana. Aceasta este cunoscută în tradiția populară drept ocrotitoarea femeilor credincioase.

Sfânta Tatiana s-a născut în secolul al III-lea, în Roma, pe vremea când aceasta era condusă de împărații Alexandru Sever şi Maximian. Aceștia au fost renumiți pentru cruzimea de care au dat dovadă față de creștini. Deși tatăl său a fost de trei ori proconsul în administrația imperială, el era adeptului religiei neacceptate. Așa că sfânta a fost crescută sub spiritul iubirii lui Iisus Hristos. În loc să se mărite atunci când i-a sosit vremea, Sfânta Tatiana a ales calea monahală. Avea să fie numită chiar diaconiță. Întotdeauna a dus o viață lipsită de păcat, i-a ajutat și ocrotit pe bolnavi. Doar că, atunci, când a refuzat să-i slujească pe zei, a fost pedepsită. I s-a tăiat părul, a fost împunsă cu sulița, spânzurată și apoi aruncată în cușca unui leu. Nimic nu a ucis-o, astfel că s-a decis ca împreună cu tatăl său să fie decapitată.

Rugăciunea Sfintei Tatiana nu se spune o singură dată, ci timp de 12 zile la rând. Prima dintre acestea trebuie să fie neapărat pe 12 ianuarie.