Actualitate

Situație rară! Toți elevii înscriși la liceele din județul Buzău au fost repartizați încă din prima etapă

Spre deosebire de anii trecuți, când existau elevi care nu completau suficiente opțiuni în fișele de înscriere la liceu și rămâneau fără loc la liceu după prima repartizare, anul acesta, toți elevii care au participat la repartizarea la liceu au prins un loc în unitatea de învățământ dorită.  Un singur elev din Buzău nu a fost repartizat, însă este vorba despre un candidat care s-a înscris la o unitate din județul Prahova.

“Astfel, 1893 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Buzău au fost admiși în învățământul liceal de stat (anul școlar 2021 – 2022) în prima etapă de repartizare computerizată. Ceea ce reprezintă 99,9 % din totalul elevilor.  1322 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 634 de candidați la filiera tehnologică.
Au fost admiși în etapele anterioare repartizării computerizate:
– 276 de elevi la specializări vocaționale;
– 50 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă;
– 13 elevi pe locurile speciale, rezervate elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES). 509 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul  profesional, iar 30 de elevi s-au înscris pe locurile alocate pentru învățământul dual”, anunță IȘJ Buzău.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în aceste zile, mai exact în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă trebuie să depună dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În liceele din județul Buzău, după ce toți elevii înscriși au fost admiși încă din prima etapă, au rămas neocupate 152 de locuri.