Actualitate

Șoferi fără permis, băuți și/sau drogați, depistați în trafic, la fiecare control al polițiștilor

Aproape că este zi fără ca polițiștii să găsească cel puțin un șofer fără permis, băut și /sau drogat pe străzile Buzăului. Situația este alarmantă astfel că verificările în trafic sunt tot mai dese. Din păcate, rezultatele controalelor arată că fenomenul este în creștere iar prezența polițiștilor pe străzi nu pare să-i sperie pe șoferii care încalcă legea. O arată și ultimele verificări făcute în cursul zilei de joi, simultan, pe raza judeţului, în special a municipiilor şi oraşelor.

Lista neregulilor constatate este lungă, iar abaterile sunt din cele mai grave, iar pentru patru dintre șoferii prinși pe picior greșit s-au întocmit dosare penale.

” Polițiştii au întocmit patru dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și pentru conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, informează IPJ Buzău.

Când vine vorba despre condusul sub influența alcoolului, polițiștii spun că astfel de cazuri sunt depistate zilnic. În timpul verificărilor de ieri a fost depistat băut în trafic un șofer de 49 de ani, din Beceni. Acesta a fost oprit în timp ce conducea un autoturism pe DN1B, în localitatea Săhăteni.

”În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,70 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”.

Un pericol în trafic este și viteza excesivă. Ieri, cea mai mare viteză  înregistrată de aparatele radar a fost de 155 km/h . Șoferul era un bărbat de 34 de ani, din București și circula pe DN2E85, în afara localității Căldărușanca.

Polițiștii sunt în continuare în alertă și amintesc șoferilor cât de grave pot fi urmările încălcării legislației rutiere, mai ales dacă este vorba despre condusul sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

”Indiferent de calitățile personale sau de experiență la volan, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante nu percep corect mediul înconjurător, își supraevaluază aptitudinile, iar reacțiile la stimuli sunt fie întârziate, fie inexistente, rezultatul fiind încălcări ale regulilor de circulație, care pot avea urmări dintre cele mai grave”.