Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

“SPITALUL CFR, UNITATE COVID, DOAR UN DEZIDERAT!” SOLUȚIE DE ULTIMĂ ORĂ! Iată unde vor fi duși pentru evaluare pacienții COVID fără simptome

Soluție de ultimă oră identificată de autoritățile de sănătate publică în vederea rezolvării problemei privind lipsa locurilor din spitale pentru pacienții cu coronavirus, situație care a determinat lăsarea la domiciliu a zeci de persoane pozitive. Un pavilion din cadrul Secției Pneumologie a Spitalului Județean va fi reamenajat astfel încât aici să poată fi duși pentru evaluare pacienții pozitivi dar asimptomatici sau cu forme ușoare de boală. Potrivit precizărilor făcute de medicul epidemiolog Carmen Scîntei în cadrul emisiunii Focus News de la Focus Tv, spațiul nu permite amenajarea unui număr ridicat de paturi, însă este singura soluție identificată până în acest moment. Reamenajarea pavilionului va fi gata cel mai probabil vineri. Aici vor fi duși pentru evaluare pacienții asimptomatici, care ar urma să stea cel mult 48 de ore.

“ La Pneumologie, reorganizăm spațiile astfel încât să avem un segment pentru evaluările de 48 de ore. Spațiul permite organizarea a maximum 15 locuri, foarte puțin, dar decât deloc, e bine și așa. Va fi un pavilion unde vor fi duși doar pacienții cu test pozitiv, pentru evaluare. Sperăm ca evaluarea să nu dureze mai mult de 10 ore, dar în orice caz, sub 6 ore nu poate să stea nimeni.”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Transformarea unui pavilion din Secția Pneumologie pentru evaluarea bolnavilor COVID-19 a fost singura soluție găsită de autoritățile de sănătate publică din Buzău. De 3 zile nu se mai pot face internări în spitalele COVID din cauza lipsei de locuri,  iar încercarea de a transforma Spitalul CFR în unitate suport COVID se dovedește a fi sortită eșecului. Deși nu au primit un răspuns oficial, toate reacțiile de până acum au fost de respingere a propunerii autorităților din Buzău.

“Deocamdată, transformarea Spitalului CFR în unitate pentru tratarea pacienților COVID rămâne la nivel de deziderat. Ne-am lovit de un refuz, mai multe persoane au contribuit la această situație, nu pot spune că cineva anume s-a opus. Toate răspunsurile pe care le-am primit, mai mult verbale, au fost negative, iar cele scrise, evazive. Noi ne-am făcut datoria dar sperăm ca la un moment dat cineva să își dea seama că era în sprijinul județului, nu pentru cineva personal.”, a declarat la Focus Tv, Carmen Scîntei.

La Buzău, miercuri, 29 iulie, sunt 76 de persoane confirmate cu coronavirus dar care au rămas la domiciliu, întrucât nu s-a găsit niciun loc în spitale.