Actualitate

(VIDEO) Sute de buzoieni îl vor după gratii pe șoferul care a ucis un adolescent pe Șoseaua Vadu Pașii. E petiție online

Val de reacții după ce judecătorii au decis ca șoferul care s-a urcat băut la volan și apoi a lovit mortal un adolescent de 15 ani, pe Șoseaua Vadu Pașii, să fie scos din arest și să fie cercetat în continuare sub măsura arestului la domiciliu. Familia adolescentului, care nu își poate reveni din șocul pierderii lui Cosmin, a postat pe rețelele de socializare mesaje tulburătoare. Părinții și frații adolescentului cer magistraților să mențină măsura arestului preventiv în cazul șoferului de 58 de ani, vinovat de producerea tragediei.

La rândul lor, prietenii lui Cosmin, dar și alți localnici din Vadu Pașii, șocați de întâmplarea din decembrie, au luat atitudine.  Au creat o petiție online prin care cer ca șoferul să rămână după gratii. Aproape 500 de semnături s-au strâns de aseară și până astăzi la prânz.

“ Oameni buni,nu este posibil ca acest sofer sa rămână în libertate. Propun sa semnăm fiecare această petiție si poate rezolvăm ceva. Cosmin Bașturea a fost ucis de un sofer aflat in stare de ebrietate. In urma acestei fapte s-a decis ca acest sofer sa stea linistit la el acasa  in arest la domiciliu. Nu este corect asa ceva…va imaginati ce este acum in sufletul părintilor lui Cosmin dupa aceasta decizie deja devastati de pierderea copilului lor. Haideți sa fim solidari si poate ajutăm cu semnăturile acestea.”

Iar în această dimineață mai mulți tineri ținând poza lui Cosmin în mâini au mers în fața sediului Parchetului buzoian. Au scandat, minute bune: “Vrem dreptate pentru Cosmin.”

Între timp, decizia magistraților de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu a fost deja contestată. Urmează ca Judecătoria Buzău să stabilească termenul la care va analiza contestația și când va veni cu decizia finală.