Actualitate

Timbre cu o clădire simbol a municipiului Buzău. Pe imagine apare și chipul unui primar al orașului

A fost construită în urmă cu 120 de ani și este una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiul Buzău. Este vorba despre Palatul Comunal, un edificiu emblematic românesc pentru care Romfilateria a lansat, la ceas aniversar, o emisiune de mărci ” “Patrimoniu cultural, Buzău, Palatul Comunal”.

”Romfilatelia introduce în circulație miercuri, 28 februarie a.c., emisiunea de mărci poștale Patrimoniu cultural, Buzău, Palatul Comunal, alcătuită din 2 timbre și 1 plic „prima zi”, ce marchează aniversarea a 120 de ani de la finalizarea construcției acestui emblematic edificiu românesc”, anunță Romfilateria.

Palatul Comunal a fost edificat între 1899-1903, fiind cea mai impunătoare construcție comunală din Regatul României, în timpul Regelui Carol I. Clădirea a devenit sediul Primăriei, destinație pe care o păstrează și astăzi.

”Cel care a dispus construirea Palatului Comunal (sediu al Primăriei) a fost „ctitorul modern al Buzăului”, primarul liberal Nicu I. Constantinescu. Proiectul de arhitectură a fost elaborat de unul din întemeietorii Școlii de Arhitectură din București, arhitectul Alexandru Săvulescu”.

sursa: Agerpres

Construcția Palatului Comunal este prezentată în imaginea mărcii poștale cu valoarea nominală de 4 Lei, clădirea fiind „o creație de referință în domeniu, combinând elemente românești cu motive arhitecturale locale (regăsite la casele boierești), la care se adaugă elementele decorative ce fac trimitere la vița de vie (prezență majoră pe plaiurile buzoiene).

Marca poștală cu valoarea nominală de 22 Lei prezintă în imaginea sa portretul lui Nicu I. Constantinescu asociat unui detaliu de arhitectură a Palatului Comunal.

Emisiunea de mărci poştale este disponibilă de miercuri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Plicul “prima zi” înscrie în grafica sa brandul oraşului Buzău (Buzău, oraş deschis).