Actualitate

Topul celor mai bune note de la titularizare. A cui este cea mai bună lucrare și ce post va ocupa

Emoții și surprize la afișarea rezultatelor de la examenul de titularizare. Mai puțin de jumătate dintre candidații prezenți în sala de examen au reușit să obțină note peste 7, ceea ce le permite să ocupe un post titularizabil. În schimb, o altă analiză arată că toți candidații din promoția de absolvenți 2024, respectiv 58 de persoane, au obținut note peste 5, adică pot ocupa catedre în anul școlar următor.

„135 candidați cu note peste 7 (șapte), iar procentul obținut este de 40,30 %. Dintre aceștia 25 candidați sunt absolvenți 2024; Aceștia pot ocupa posturi titularizabile.

121 candidați sunt cu note între 5 (cinci) și 7 (șapte), iar  procentul obținut este de 36,12%; Dintre aceștia 33 candidați sunt absolvenți 2024 și pot ocupa posturi pentru o perioadă de un an de zile”, anunță IȘJ.

9.95, cea mai mare notă

Cea mai mare notă la examenul de titularizare din județul Buzău a fost 9.95, iar lucrarea a fost predate de o tânără educatoare din Mărăcineni. Larisa Geambașu a fost elev al Liceului Pedagogic și a absolvit două facultăți. În prezent este profesor învățământ preșcolar în Mărăcineni, acolo unde va rămâne și după acest concurs, și, în paralel, studiază Management Educațional la Universitatea din București.

”Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației (PIPP- Buzău), unde am obținut titlul de șef de promoție, dar și facultatea de Litere din Brașov. Acesta este cel de-al doilea an în învățământul preșcolar, susținând pentru a doua oară acest examen: în 2022, am obținut nota 9,80, însă acest rezultat nu mi-a oferit oportunitatea de a mă titulariza. Dar am continuat să mă pregătesc, iar acest rezultat de astăzi vine ca o validare, ca o răsplată a muncii și a studiului de pe parcursul atâtor ani.

Profesia de educator este ceea ce mă împlinește cu adevărat. Este minunat să fiu înconjurată de atâția ochișori curioși și inocenți, care așteaptă de la mine să le ofer cele mai prețioase și valoroase învățăminte. A fi educatoare nu este foarte ușor, fiind nevoie de un cumul de calități și virtuți: răbdare, pasiune, vocație, spirit de observație și multă empatie, însă toate aceste lucruri mă definesc și stau la baza rezultatelor mele”, a spus Larisa Geambașu, pentru sansanews.ro.

Lucrări foarte bune au predate și următorii nouă candidați care au primit note peste 9. Topul celor mai bune 5 note arată astfel:

  • Larisa Geambașu – educatoare – 9,95
  • Cristian Bulibașa – educație fizică și sport – 9,70
  • Silvia Nicoleta Roșu – limba română – 9.65
  • Daniel Nițu – arte vizuale – 9.56
  • Cosmina Gherbăluță  – arhitectură – 9,50

De  asemenea, și următoarele zece poziții sunt ocupate tot de tineri care au reușit să obțină note peste 9 la educație fizică și sport , biologie, limba română dar și de un candidat care își dorește un post de educatoare la creșă. Majoritatea dintre ei au norocul și de avea posturi titularizabile în județul Buzău, cu excepția profesorilor de limba și literatură română, disciplină pentru care nu au fost scoase la concurs posturi cu normă întreagă.

”Astfel, în total avem 256 candidați care au obținut note între 5 (cinci) și 9,95, înregistrându-se un procent de 76,42% și doar 79 de candidați au note sub 5 (cinci) având procentul de 23,58 %”, mai spun reprezentanții IȘJ Buzău.

La concursul național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar au participat 404 candidați la proba scrisă, în cele două centre organizate în județul Buzău, în data de 17 iulie 2024. Dintre aceștia au predat lucrările scrise pentru încărcarea lor pe platforma de evaluare a ministerului educației, un număr de 335 candidați.  Din cei 335 candidați, un număr de 277 candidați sunt din seria anterioară și 58 candidați din seria curentă.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian