Actualitate

TRAGEDIE EVITATĂ ÎN ULTIMUL MOMENT. Cum a fost salvat un tânăr care voia să se arunce de pe podul de la Drăgaică

Un tânăr de 24 de ani, fără un acoperiș deasupra capului, a fost salvat în ultima secundă, în timp ce încerca să se arunce de pe pod. Un șofer care trecea prin zonă l-a observat pe tânăr pe balustrada podului de la Drăgaică, a oprit imediat și l-a dat jos, anunțând autoritățile.

Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, de fel din Scorțoasa. De ceva timp trăiește pe străzile din municipiul Buzău, adăpostindu-se de frig și ploaie sub podul din zona Drăgăicii. Miercuri, 17 martie, el a fost observat de un șofer în timp ce se urcase pe balustrada podului. Buzoianul și-a dat seama imediat că ceva este în neregulă. A tras pe dreapta și s-a dus lângă tânăr, reușind să-l dea jos de pe balustradă și să cheme ajutoare.

“Traversând podul de la Drăgaică am observat o persoană urcată pe balustradă, cu tendința de a se arunca. Am trecut puțin de el, l-am avertizat sonor, dar am observat că în acel moment el încerca să se arunce. Am lăsat mașina și am fugit repede spre el, când am ajuns lângă el l-am prins de umeri, l-am tras înapoi, am sunat la 112 și au venit două echipaje de poliție.”, a declarat pentru șansanews.ro, Laurențiu Postolache, buzoianul care l-a salvat pe tânăr.

Bărbatul povestește că a încercat să stea de vorbă cu el, să îl întrebe ce s-a întâmplat, însă nu a reușit să afle prea multe, tânărul fiind incoerent.

“Am reușit să stau de vorbă cu el puțin, dar între timp am luat repede telefonul să sun la 112, să vină să-l ia, eu eram stresat un pic de timp, am și întârziat la serviciu. El striga mereu să-l las să se arunce că nu vrea să se ducă acolo, că îl bate, n–am înțeles prea multe. Era incoerent, cred că era sub influența unor substanțe.”

Tânărul de 24 de ani a fost preluat de poliție și transportat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Se pare că buzoianul, care nu este la prima tentativă de suicid, a mai fost în grija medicilor de la Săpoca și în alte rânduri, el fiind diagnosticat, potrivit unor surse, cu afecțiuni psihice.