Actualitate

(Trailer) Primul cinematograf în aer liber din Buzău, inaugurat vineri. Ce film va fi difuzat

Implicare în comunitate și educație prin film, în mijlocul naturii. Asta și-au propus reprezentanții grupului de firme GreenGroup care continuă platforma ”Buzăul Circular”, lansată alături de Primăria Municipiului, cu un proiect impresionant pentru buzoieni: inaugurarea primului cinematograf în aer liber din oraș. Cine-Parc se află în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, iar astăzi, vineri, 3 iunie, toți buzoienii, de la mic la mare, sunt așteptați la primul film difuzat în această vară.

Evenimentul va marca, în același timp, și Ziua Internațională a Mediului, astfel că cei mici vor fi întâmpinați și cu alte surprize.

”Pentru a marca Ziua Internațională a Mediului, organizată anual pe data de 5 iunie, GreenGroup, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural “Alexandru Marghiloman”, prezintă documentarul “România Neîmblânzită” pe marele ecran din Amfiteatrul din parcul Tineretului. Astfel, se inaugurează în Buzău Cine-Parcul, primul cinematograf în aer liber, un proiect de educație prin film, în mijlocul naturii”, se arată în comunicatul trimis de GreenGroup.

Proiecțiile documentarului sunt programate pe 3 iunie la 18:30, pe 4 iunie la 18:00 și pe 5 iunie la 19:30, în cadrul proiectelor “Școala din Parc” și Festivalul Antante.

“Suntem bucuroși să avem alături GreenGroup în inițiativele Municipalității de a promova acțiunile pentru mediu și cele de încurajare a petrecerii timpului în natură“, a declarat Oana Matache, Viceprimar al Municipiului Buzău.

“Anul acesta, GreenGroup sărbătorește 20 de ani de când a inaugurat prima fabrică de reciclare din grup, chiar în Buzău. Ca membri ai acestei comunități, avem o responsabilitate să ne implicăm în dezvoltarea sa și să creăm oportunități pentru oamenii de aici. Prin acest proiect, vrem să încurajăm adoptarea unor comportamente orientate către sustenabilitate, apropierea de natură și protejarea mediului, evitarea risipei, reparare, reutilizare, implicare în reciclare. Astfel, punem bazele unui viitor mai bun pentru întreaga comunitate”, a declarat Constantin Damov, Președintele GreenGroup.

“România Neîmblânzită” este cel mai de succes film documentar intrat în cinematografele autohtone după 1989! Dincolo de forfota orașelor, există o viață naturală fabuloasă. Neștiute de nimeni, milioane de plante și animale dau un spectacol plin de măreție, grație, ferocitate, candoare, umor. Filmul documentar “România neîmblânzită” este o incursiune de 90 de minute în acest univers uimitor, zonele de interes major fiind Munții Carpați și Delta Dunării.

Pelicula a fost aleasă special pentru a marca Ziua Internațională a Mediului, o campanie globală a Organizației Națiunilor Unite de conștientizare și informare despre protecția mediului. Tema de anul acesta – Only one Earth/O singură Planetă – vine să atragă atenția asupra celor mai mari provocări de mediu ale momentului: încălzirea globală, protejarea biodiversității și lupta împotriva poluării cu plastic.

Cine-Parcul este primul cinematograf în aer liber din Buzău, făcut posibil de GreenGroup, prin donația către Centrul Cultural “Alexandru Marghiloman” a unui ecran ultra-performant și a unui sistem integrat de sonorizare. Proiectul face parte din platforma “Buzău Circular”, lansată de GreenGroup în Parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, cu scopul de a identifica și implementa soluții pentru dezvoltarea orașului în spiritul economiei circulare, al regenerării resurselor și naturii.