Actualitate

Tur cu ghid la Muzeul Județean. Când și cum poți afla detalii inedite despre Buzău direct de la specialiștii muzeului

Adevărate lecții despre Buzău și comunitățile care s-au dezvoltat de-a lungul timpului pe teritoriul județului. Este ceea ce oferă reprezentanții Muzeului Județean tuturor buzoienilor, fie copii, fie adulți, care vor să știe mai multe despre istoria locurilor în care s-au născut și trăiesc.

Din această lună, reprezentanții instituției de cultură îi invită pe buzoieni într-o incursiune în timp. Concret, vor fi organizate tururi ghidate, astfel încât vizitatorii să afle de la specialiștii muzeului cât mai multe detalii despre istoria Buzăului, despre locuitori, credințele și tradițiile respectate din cele mai vechi timpuri.

“Noul produs cultural, ce se adresează cu precădere familiilor și grupurilor de prieteni, își propune să încurajeze coeziunea de grup, în scop educațional. Tematica abordată aprofundează subiecte legate de trecutul istoric al comunităților care s-au dezvoltat pe actualul teritoriu al județului Buzău.

Seria ghidajelor tematice debutează cu patru teme susținute de colegii noștri Denisa Prahoveanu – educator muzeal și Daniel Drâmbu – muzeograf, după următorul program (intervalele orare 11:00 – 12:00 și 14:00 – 15:00):

  • -„Credințe și ritualuri în preistorie” – 8 iunie, 3 august, 28 septembrie, 23 noiembrie;
  • -„Buzăul, de la târg medieval la municipiu” – 9 iunie, 4 august, 29 septembrie, 24 noiembrie;
  • -„Bijuteriile între A AVEA și A FI” – 11 mai, 31 august, 26 octombrie, 21 decembrie;
  • -„Timpul trece, Buzăul rămâne” – 12 mai, 1 septembrie, 27 octombrie, 22 decembrie.”

Accesul va fi gratuit, dar pentru a beneficia de informațiile oferite de ghizii de la muzeu, buzoienii vor trebui să se programeze din timp.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0772 255 131, de luni până vineri, între orele 8:00 – 14:00.