Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

ULTIMĂ ORĂ! Doua decese la Râmnicu Sărat. Câți bolnavi COVID au murit în ultima lună

O treime din totalul deceselor ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 raportate de la debutul pandemiei au fost înregistrate doar în ultima lună. Din păcate, ultimele două persoane au decedat astăzi.

Este vorba despre doi bătrâni care se aflau internați pe secția ATI a spitalului din Râmnicu Sărat. Cei doi bătrâni aveau mai puțin de o săptămână de la internare, dar starea lor de sănătate s-a deteriorat rapid.

„Până acum vreo oră, aveam internați 15 pacienți în ATI, dar au decedat doi pacienți între timp. Nu erau de foarte mult timp, de marțea trecută erau internați, deci de vreo 5-6 zile. Aveau în jur de 60 de ani și prezentau și alte comorbidități, obezitate și probleme cardiace”, a declarat pentru șansanews.ro Felicia Vasile, director medical Spitalul Râmnicu Sărat.

De altfel, potrivit raportărilor Direcției de Sănătate Publice Buzău, în perioada 1 -29 noiembrie au fost înregistrate 48 de decese, la care se adaugă cele două raportate astăzi ceea ce face ca numărul total al bolnavilor care au pierdut lupta cu virusul nemilos să urce la 50. Cifra, din păcate, arată o creștere a deceselor față de primele luni ale pandemiei. Concret, din data de 31 mai, când a fost înregistrat primul deces la Buzău, și până pe 31 octombrie, au fost raportate 117 decese. Cu alte cuvinte, o treime din totalul deceselor din timpul pandemiei au fost înregistrate doar în ultima lună.

”Cele mai multe decese au fost înregistrate în ultima lună, dar aproape toate cazurile au fost la pacienții cu vârstele cuprinse între 60 și 80 de ani , toți având comorbidități, insuficiențe renale, cardiace și neoplazii”, a spus pentru sansanews.ro Felicia Vasile, director medical Spitalul din Râmnicu Sărat.

Felicia Vasile, director medical Râmnicu Sărat

Noiembrie a adus la Buzău și cel mai mare număr de bolnavi COVID-19 înregistrat într-o lună. Este vorba despre despre 2.500 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în perioada 1-29 noiembrie, adică mai mult decât dublu față de luna octombrie când în tot județul au fost raportate 1100 de cazuri COVID-19.