Actualitate

Urșii au început să se apropie, din nou, de sat, la Bisoca, după ce luna trecută au dat atac după atac. Goană pentru alungarea sălbăticiunilor, surprinsă în direct, la Focus Tv (Video)

 După săptămâni bune în care localnicii din Bisoca au trăit sub teroarea urșilor, atacurile sălbăticiunilor s-au oprit. Urșii care dădeau iama aproape în fiecare noapte în gospodăriile localnicilor nu au mai produs pagube în nicio gospodărie. Însă, în continuare își fac apariția foarte aproape de sat.

Luna trecută, urșii au atacat chiar și de două ori pe săptămână, în satele din Bisoca. Oamenii au rămas fără animalele pe care le creșteau pe lângă case, alții s-au ales cu gardurile și adăposturile de animale distruse. Atacurile au fost atât de dese încât oamenii au ajuns să se teamă să mai iasă din case, chiar și la miezul zilei. Pentru a stopa seria atacurilor, gestionarul fondului de vânătoare de la Bisoca a împrăștiat porumb prin pădure, în încercarea de a determina urșii să nu mai plece în sate după hrană. În același timp a fost solicitat aviz de la Ministerul Mediului pentru recoltarea unui urs, însă documentul nu a fost obținut. Vestea bună este că între timp atacurile urșilor, la Bisoca, s-au oprit. Însă, după săptămâni bune în care animalele nu și-au mai făcut apariția în sat, zilele trecute, un urs s-a apropiat din nou de casele oamenilor, fiind însă pus pe fugă de câini și gălăgia făcută de localnici.

“Nu au mai fost atacuri, dar marți, în jur de ora 19:00, a apărut un urs care a traversat satul Lacurile și satul Lopătăreasa. Doar a trecut. A fost îndepărtat cu câini și zgomote”, a declarat pentru șansanews.ro primarul din Bisoca, Florin Stemate.

Dacă la Bisoca atacurile urșilor s-au oprit pentru moment, în județul vecin, Vrancea, sălbăticiunile îi terorizează pe localnici. Autoritățile locale împreună cu jandarmii, reprezentanții Ocolului Silvic și localnicii, organizează goane pentru alungarea urșilor. Un astfel de episod organizat la Soveja, Vrancea, a fost surprins, în direct, în emisiunea Focus News, de la Focus Tv.