Actualitate

VÂNĂTORI CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, AU ÎMPUȘCAT DOI URȘI

Un buzoian și doi bărbați din Constanța sunt cercetați pentru braconaj după ce au împușcat, fără drept, doi urși în doar o săptămână. Unul dintre animale a fost vânat în Munții Buzăului, celălalt în Vrancea.

Vânătoarea ilegală a avut loc în ultima săptămână. Patru bărbați- un buzoian din comuna Vernești și trei bărbați din Constanța, au luat la pas pădurile din Buzău și Vrancea, având autorizație pentru a vâna. Însă, deși ei aveau autorizație pentru a împușca porci mistreți, au ucis doi urși. La împușcarea unuia a luat parte și bărbatul din Buzău. Mai departe, au transportat animalul chiar la o pensiune deținută de buzoian, la Vernești. Dar ulterior, oricât au încercat vânătorii să își ascundă urmele, polițiștii tot au aflat ce ilegalitate au comis. Au descins la locuințele lor și au ridicat arme dar și mașinile cu care vânătorii se deplasau în păduri.

“Din cercetări a reieșit că patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38, respectiv 47 de ani, trei din Constanța și unul din Buzău, ar fi participat la braconarea a două exemplare din specia urs în zilele de 06, respectiv 11 februarie a.c.. În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor componente vânat, trei arme de vânătoare, obiecte vestimentare și medii de stocare. De asemenea, au fost indisponibilizate două autovehicule. Persoanele au fost conduse la sediul Poliției în vederea audierilor pentru  transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 sau găsit împușcat ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii, conform Legii 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.”

Bărbatul din Vernești și doi constănțeni sunt cercetați în continuare, în cazul lor fiind luată măsura controlului judiciar.

Mica Publicitate